Cugetari

Incredere sau nu…

De curand (cam 4 luni) am reusit sa-mi gasesc un job dupa ce am stat in somaj. Toate bune si frumoase, colegi dispusi sa te ajute, sa te inteleaga cu schimbul intre ture. M-am obisnuit repede, timpul trece mai repede cand ai de lucru si bineinteles clientii sunt incantati cand sunt atent cu ei. Echipa este mica formata din opt oameni. Se lucreaza in doua schimburi. Sotul meu e schimbul doi, iar eu lucrez dimineata sa fiu acasa pentru puiul meu. Intr-o zi sunt anuntat de catre un coleg referitor la un posibil inventar la bauturi si tigari. “ Si ce daca se face inventar?!” , nu reprezenta nici o problema, lucrand tot in acest domeniu stiam cam ce se intampla, ma gandeam ca se va face noaptea.  Sefa tot incerca sa ma descoase de ce eram suparat si pus pe ganduri, nestiind ca in urma cu doua zile se furase bautura si tigari scumpe.  Asta era si motivul pentru care se facea inventar.  I-am spus  ca ma gandesc sa nu ma incurce inventarul cu ore peste program, in conditiile in care se auzea ca se face dimineata si ca nu am cu cine lasa copilul. Asta era oful meu. Sefa ma cam banuia pe mine.

In fine a venit si ziua de inventar, au fost verificate stocurile sau numarat produsele, totul sa terminat intr-o ora. M-am linistit, apoi mi-am vazut de treaba mea. La plecare am avut surpriza neplacuta sa fiu chemata in birou la sefu, alaturi de alti doi colegi. Eram toti banuiti de furt, singurul lucru ca nu eram fumator, dar lucru acesta nu conta ca puteau fi vandute.  Pana la urma seful ne-a spus ca el cunoste pe cineva care are un cabinet poligraf. Desi nu prea stiam ce inseamna asta, am acceptat, deoarece ma stiam ca nu am facut astfel de rau. In ziua testului  m-am dus la adresa respective. Domnul respectiv de la cabinet mi-a explicat la inceput in ce consta testul poligraf. Nu aveam nimic pe constinta de care sa determine un rezultat negative.

Dup ce au facut si ceilalti doi colegi testul cu detectorul de minciuni, a venit si rezultatul. Nu m-am gandit niciodata ca in echipa mea puteau sa existe si colegi pentru care furtul era un al doilea job.  Pana la urma s-a dovedit ca un coleg a savarsit astfel de lucru. Din ziua aceea am inceput sa nu mai am incredere in colegii mei. De multe ori ma intreb daca sa am incredere sau nu.  In continuare merg la serviciu si sunt multumit ca nu am fost data afara. As putea sa zic ca recomand testarea poligraf si pentru alti.