Diverse

Ghid pentru incepatori – alegerea mulinetelor pentru pescuitul la musca

Din varii motive, impulsurile pescarilor lipsiti de experienta sunt acelea de a investi in articole impresionante prin dimensiuni, tocmai prin prisma argumentelor legate de durabilitate, rezistenta si forta, acestia crezand ca echipamentele impozante le asigura si capturi direct proportionale.

Ei bine, sfatul celor care au depasit perioada de amatorism este acela de a renunta la ideile preconcepute conform carora investitiile in echipamentele masive determina succesul iminent pe balta, de cele mai multe ori mulinetele medii sau mici fiind la fel de puternice si rezistente, insa mult mai flexibile si usor de manevrat.

Asadar, daca o sa va indreptati spre gama „mijlocie” si „medie” veti putea face fata oricarui peste din speciile comune care se regasesc in baltile autohtone. Mulinetele mari au si ele scopul lor, insa nu in cadrul baltilor regionale ci in arsenalul pescarilor care obisnuiesc sa mearga la pescuit de naluci voluminoase, asa cum este somnul de exemplu.

Mulineta pentru pescuitul la musca – tehnologie si caracteristici

Pescarii care si-au format un obicei din a pescui cu musca artificiala au urmarit intotdeauna nouatatile din cadrul magazinelor de pescuit, sperand ca se vor bucura de tehnolgii ceva mai avansate in randul echipamentelor. Insa, asteptarile lor au fost de-a dreptul dezamagite petnru ca de-a lungul timpului nu sa remarcat o evolutie semnificativa la nivelul mulinetelor pentru pescuitul la musca.

Exceptand faptul ca au luat amploare modelele cu recuperare automata, nicio alta inventie nu a caracterizat gama acestor mulinete. Chiar si aducerea pe piata a acestor mulinete cu recuperare automata nu a putut fi considerata o adevarata sursa de inspiratie pentru pescarii impatimiti, caci acestea sunt ceva mai grele prin prisma acului recuperator.

Pentru un plus de manevrabilitate exista in magazinele de top mulinete cu un profil realizat din aliaj cu magneziu, insa acestea sunt deosebit de scumpe, am spune chiar inaccesibile pentru buzunarele medii ale publicului autohton. Ca sa va convingem de faptul ca nu se merita sa investiti intr-o astfel de mulineta va oferim drept exemplu accesoriile utilizate pentru concursurile de pescuit la musca, mulinetele destinate acestor ocazii fiind confectionate din mase plastice. Simplu, ieftin si, mai presus de toate, foarte eficient.

Ei bine, o imbunatatire drastica am remarcat in cazul acelor fire de pescuit la musca, sforile speciale fiind in ultimul timp lucrate din materiale deosebit de calitative. Un dezavantaj pentru cei obisnuiti cu practicile „din batrani” a fost reprezentat de inlocuirea firelor din matase naturala cu unele realizate din material sintetic. Insa, modificarile nu au luat aceasta turnura doar pentru ca tesaturile sintetice sunt mai ieftine ci, dimpotriva, intreaga schimbare a pornit de la premisa ca texturile sintetice vor oferi pescarilor structuri mult mai rezistente la actiunea apei.

Astfel, toti producatorii de top s-au aliniat si au inceput sa aduca pe vitrinele magazinelor lor doar fire sintetice pentru pescuitul la musca. In plus, fiecare astfel de retailer pune la dispozitia clientelei sale o gama de fire ale carei modele pot fi usor descifrate pe baza unui cod riguros.