Cugetari

Expect the Unexpected

Cine a spun ca “Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ” a avut dreptate. Lucrurile nu se intampla de obicei asa cum ni le imaginam sau planificam. Este bine sa fii pregatit sa faci fata dificultatilor care apar pe parcurs, atat pentru companie, cat si pentru slujba ta.
Se stie ca angajatul care gaseste solutii pentru diverse probleme si va salva linia de productie, chiar si in ultimul moment, va fi privit mult mai bine. O sa va enumar mai jos cateva situatii cu care, chiar daca nu v-ati confruntat inca, este bine sa stiti care sunt solutiile salvatoare. Aceste idei va sunt propuse nu pentru a preveni imprevizibilul, ci pentru a face aceste situatii mai putin periculoase:

Imagineaza-ti ca firma ta organizeza o mare conferinta unde sunt invitati cei mai mari directori din industrie. In dupa-amiaza dinaintea evenimentului afli ca reprezentantul firmei de catering cu care urma sa lucrati a fugit din oras luand si banii dati pentru eveniment. O – vai!!! Deja s-a mentionat ca la conferinta se va oferi si un bufet suedez. In timp ce toata lumea se agita de colo-colo nestiind cum se va rezolva situatia, tu, du-te linistit in biroul tau si fa o lista cu toate firmele de catering care accepta sa preia o comanda doar cu cateva ore inainte si arata-i-o sefului. In timp ce seful tau iti va multumi, zambeste linistit pentru ca gestul tau nu va fi uitat.

Aceeasi conferinta, dar, de data asta, cel care trebuia sa primeasca invitatii anunta ca s-a imbolnavit si nu mai poate sa vina. Deja toate sarcinile au fost impartite. Chiar daca ai vrea sa tii locul persoanei care s-a imbolnavit nu ai cum pentru ca asta ar insemna ca sarcinile tale sa nu fie duse la bun sfarsit. Sfatul pe care ti-l dam in aceste situatii este da fii pregatit cu o lista de firme de recrutare care ar putea gasi in cel mai scurt timp omul potrivit pentru sarcina respectiva. Cu siguranta ca seful iti va multumi pentru aceste sfaturi.

fiecare informatie este pretioasa in acest context. de aceea este bine sa pastrati cartile de vizita pe care le primiti la diversele evenimente la care participati pentru ca nu se stie niciodata cand veti avea nevoie de un fotograf, de un instalator, de un electrician, de o firma de consultanta. Creeaza-ti o baza de date proprie cu date de contact pentru ca, in astfel de situatii, iti vor fi de mare folos.