Diverse

Este proteina din zer cea mai buna pulbere de proteine pentru pierderea in greutate?

Prima data cand ati auzit cuvantul „zer”, a fost probabil la bunicile voastre. Dar proteinele din lapte au devenit un boom de sanatate in ultimii ani. Desi praful de zer a fost initial folosit culturisti, astazi este consumat de celebritati precum Jillian Michaels si Harley Pasternak, care jura ca acesta este secretul siluetei lor.

Studiile au aratat fara echivoc ca proteina din zer poate ajuta la construirea musculaturii. Dar este util pentru persoanele care doresc solduri si coapse subtiri, mai degraba decat bicepsuri mai mari si mai puternici?

„Absolut”, spune Paul Arciero, D.P.E., director al Laboratorului de Nutritie si Metabolizare Umana de la Colegiul Skidmore. „Zerul este poate cea mai eficienta strategie dietetica pentru a ajuta la pierderea in greutate deoarece este cea mai termogena sursa de hrana pe care o puteti consuma. Aceasta inseamna ca arde cele mai multe calorii dupa ce il consumati”.

Adaugati proteine din zer in mese si gustari, iar metabolismul dumneavoastra va ramane ridicat pe tot parcursul zilei. Exista o multime de moduri creative de a folosi praf de proteine in alimente – si nu doar in produse de coacere. Mai mult, proteina din zer – si cu adevarat orice proteina – va va face sa va simtiti plini de energie mai mult decat alte tipuri de alimente, spune Arciero, ceea ce inseamna ca veti manca mai putin.

Dar exista un al treilea motiv pentru care proteina din zer este recomandata persoanelor care incearca sa piarda in greutate: „Este cel mai eficient aliment pe care il puteti manca pentru a va ajuta sa faceti un proces numit sinteza proteinelor, care incepe construirea de noi muschi”, spune Arciero. Cu alte cuvinte, proteina suplimentara va va asigura ca va mentineti la nivelul muschilor pe care ii aveti deja – masa musculara este adesea un accident in timpul tentativelor de pierdere in greutate – si va va ajuta sa castigati mai usor muschiul. Acest lucru este important deoarece, cu cat aveti mai multa muschi, cu atat mai multe calorii arde corpul dumneavoastra.

Desigur, pentru a obtine cele mai bune rezultate, adaugati exercitiu. Cercetarea publicata in Jurnalul Colegiului American de Nutritie a constatat ca antrenamentul de forta plus zerul a avut ca rezultat pierderea in greutate mai mult decat zerul in monoterapie. Cum adaugi proteine din zer in dieta ta? „Zerul poate fi usor incorporat in multe alimente”, spune Arciero. „Poti sa-l mananci intr-un shake sau sa gatesti si sa coci cu el”.

Pulberea de proteine din zer este vanduta in magazinele de alimente si vitamine si este de asemenea disponibila la cele mai multe baruri smoothie. Zerul poate fi separat de lapte sau recoltat in timpul productiei de branza, dar este scazut in lactoza, ceea ce inseamna ca poate functiona bine chiar si pentru persoanele care prezinta intoleranta la lactoza. Femeia poate consuma in siguranta 40 – 60 de grame de substante zilnice, cu scopul de a nu depasi 20 de grame la un moment dat, recomanda Arciero.