Diverse

Motivul surprinzator pentru care aveti dureri de spate atunci cand alergati

Spatele nu joaca un rol foarte important in alergare, iar daca va mentineti in pozitie verticala pentru o perioada lunga de timp, puteti fi predispusi la rani, cu precadere in zona inferioara a spatelui. Aceasta constatare face obiectul multor studii, acestea din urma dovedind rezultate fascinante cu privire la subiect, sugerand o serie de argumente identificate in persoanele alergatorilor de maraton.

Se pare ca un nucleu slab poate creste tensiunea pe coloana vertebrala intr-un mod care poate duce la dureri de spate. Cu alte cuvinte, muschii sunt supusi unei presiuni notabile, moment in care zona lombara incepe sa resimta acest efort si sa cauzeze acele sonore dureri de care ne fac constienti varstnicii. Aceste forte pot face ca vertebrele individuale sa alunece unul pe altul sau sa se miste dezechilibrat, ceea ce pune mai mult accent pe partile coloanei vertebrale care pot provoca dureri de spate.

Experimentate cu precadere de sportivii profesionisti, dar si de amatori, durerile de spate sunt o cauza suparatoare ce poate afecta performantele si randamentele inregistrate in aceasta directie. Durerile pot fi combatute prin utilizarea de creme, geluri sau chiar pastile, insa acestea nu sunt o alternativa foarte fericita, fiind de preferat metodele naturiste sau chiar masajele special realizate.

Totodata, durerile de spate pot masca importante leziuni ale coloanei, astfel ca este recomandat un control de specialitate in cazul in care durerile nu dipar in cateva zile. Acestea devin mai periculoase in momentul in care persoanele expuse unor astfel de dureri nu mai pot circula si nu se mai pot ridica fara sa se sprijine de diverse obiecte avute la indemana, prilej in care se impuna obtinerea opiniei unui specialist.

Este normal ca oamenii, chiar si sportivii bine pregatiti, sa neglijeze durerile de spate superficiale, insa acestea nu trebuie trecute cu vederea atunci cand situatia se agraveaza. Se recomanda efectuarea unor exercitii de relaxare menite sa detensioneze zona lombara, plimbari lungi si masaje relaxante, insa acestea nu pot substitui un control de specialitate in urma caruia sa aflati stadiul in care se afla aceste dureri si ce este recomandat sa faceti pe viitor pentru a le evita.