Diverse

Divortul

Planifica. Aceasta e partea cea mai importanta. Acum ca ti-ai imaginat cum arata viitorul perfect pentru tine incepe sa realizezi o lista cu pasii pe care trebuie sa ii faci. Incearca sa atingi toate planurile: sanatate, bani, relatii, conduita.
S-au scris sute de carti despre modalitatile prin care o femeie poate depasi momentul traumatizant al divortului. O sa incep cu povestea mamei mele, o femeie atat de puternica incat a pornit de la zero la 30 de ani, cand avea deja 2 copii de crescut.

A supravietuit unui divort traumatizant cu un sot alcoolic si violent. Statul nu i-a dat nimic in urma partajului chiar daca ambii copii au ramas la ea. Avea dreptul doar la jumatate din apartament in conditiile in care costul lui a fost supraevoluat si avea un teremen foarte scurt in care sa plateasca fostului sot valoarea a jumatate de apartament. Un apartament care dupa partaj a ramas gol, pentru ca el, marele barbat, si-a permis sa ia absolut tot ce a gasit in casa, ramanand doar 2 camere nezugravite.

Mama a ales sa o ia de la capat si ne-a invatat cat de mult poate munci. A reusit sa faca tot ce si-a propus profesional implicandu-se trup si suflet si mai mult ne-a dat o educatie de invidiat mie si surorii mele. A pierdut insa foarte mult in zona relatiilor. Nu a interesat-o un alt barbat pana cand ambele fete nu au plecat la facultate in alt oras.

Sigura pe ea profesional si in familie nu a reusit sa stabileasca o noua relatie. Daca va aflati in aceasta situatie cel mai indicat ar fi sa iesiti la aer si sa va notati toate gandurile pe care le aveti in acest moment.