Diverse

Despre fotografie

Despre fotografie s-au scris multe, si se vor mai scrie. Parerile sunt inpartite ca si in orice domeniu. Fotografia este un alt fel de comunicare si exprimare artistica. Trebuie sa traiesti momentul si sa imortalizezi clipa. Si de acolo incepe totul. Analiza imaginii facute, imbunatatirea tehnicii, cautarea de noi idei, impartasirea concluziilor cu prietenii.

In ziua de azi sunt numeroase persoane care au aparate foto chiar si pe telefoanele mobile. E drept ca tehnica evolueaza asa de mult incat nici nu stim la ce sa ne asteptam in continuare. Eu stiu doar ca acest mijloc de exprimare este din ce in ce mai des folosit de catre noi toti. Ca si profesionist mereu pun la indoiala calitatea tehnica a fotografiilor facute cu mobilele. Insa am inteles ca nu e treaba mea sa ma gandesc la astfel de lucruri si ca oamenii respectivi vor ceva in momentul acela. Imortalizeaza o milisecunda din viata lor. Suna frumos, nu? Nu conteaza de fapt care este mediul de exprimare atat timp cat noi reusim sa ne exprimam. Deci porniti in cautarea ineditului, traiti clipa si imortalizati-o pentru voi in primul rand si pe urma pentru cei din jur care vor vedea respectivele lucrari.

In acest weekend, o persoana deosebita povestea la un seminar ca noi nu putem lua cu noi lucruri materiale ( bani, televizor, aur etc.). Ceea ce luam cu noi sunt Amintirile, clipele minunate traite in aceasta viata. ce mod mai bun exista de a pastra in mintea noastra aceste amintiri decat o fotografie?

Unii pun mare pret pe fotografiile de familie, altii nu le considera necesare sau un mod de exprimare artistic. Sunt artisti consacrati care doar asta au facut. S-au documentat din viata lor sau a persoanelor apropiate din jurul lor, au construit lucrari de arta pe care le-au expus publicului larg. Este posibil ca unii din noi sa nu putem descifra mesajul pe care l-a transmis autorul. Si asta nu inseamna ca suntem noi mai putin preagtiti. Pur si simplu nu cunoastem demersul intregii lucrari, nu cunoastem viata si gandurile, sentimentele ce l-au impins pe autor sa faca acea lucrare.

Asa suntem si noi. Fiecare este unic si lucrul acesta este cel mai frumos. Este minunat sa vezi unicitatea lucrarilor chiar daca tema este aceeasi. Fiecare din noi vede altfel acest lucru. Fiecare vede viata altfel. Unii o vad prin prisma aparatului de fotografiat. Tu cum o vezi?