Diverse

Denisiparea frecventa a putului de apa ofera doar avantaje pe termen lung

La fel ca majoritatea altor lucruri, va puteti astepta ca forajele de apa sa se poata confrunta cu propriile probleme si complicatii. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta un foraj, indiferent daca vorbim despre un foraj de mici sau mari adancimi, este fie lipsa fluxului, fie un debit scazut. Din fericire, cu ajutorul serviciului de denisipare, specialistii TopForaje va pot degreva de gija care prejudiciaza calitatea apei potabile.

Problema principala in cazul puturilor cu flux redus este ca nu exista nicio alta solutie care sa functioneze pentru a o remedia in afara de denisipare. Toata lumea are propriile opinii cu privire la ceea ce ar putea functiona cel mai bine in aceasta situatie, iar cazurile diferite vor avea circumstante diferite. Cele mai obisnuite metode de remediere ar fi inlocuirea rezervoarelor de stocare, fracturarea hidraulica, adancirea sondei, executarea unui alt foraj sau denisiparea. Fiecare optiune are argumente pro si contra, insa de departe denisiparea aduce cele mai multe avantaje pe termen lung beneficiarilor de foraje, dupa cum puteti citi si pe site-urile de specialitate ale principalilor prestatori de servicii http://www.topforaje.ro/denisipari-puturi.php.

Eliminarea pana la disparitie a pietrisului

Innisiparea forajelor de apa

Denisiparea este o forma eficienta de remediere a fluxului scazut. In functie de zona in care este amplasat forajul, autoritatile locale s-ar putea sa impuna anumite regulamente in privinta serviciului executat de echipa TopForaje, insa aceasta doar pentru ca intreaga activitate sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta. Avantajul scontat al denisiparii este unul pe termen lung si rezida din faptul ca pietrisul si depunerile de nisip care ingreunau, pana la denisipare, fluxul apei vor fi indepartate in totalitate in timp, permitand circularea apei in conditii optime.

Imbunatatirea calitatii apei potabile

Aceasta metoda ar putea fi excelenta in cresterea debitului, insa reprezinta o sansa deosebita pentru orice beneficiar de foraj de a creste calitatea apei generate prin forare. Lucrurile de urmarit cu aceasta metoda ar include eliminarea sedimentelor, ceea ce ar putea conduce la colorarea temporara a apei, insa nu afecteaza in niciun fel puturile vecine. Denisiparea nu necesita resetarea pompei, iar rezultatele sunt vizibile in scurt timp, indeosebi in ceea ce priveste calitatea apei. Odata eliminate sedimentele si pietrisul care ingreuna fluxul apei, calitatea apei se va imnunatati semnificativ, ceea ce inseamna ca puteti face in continuare uz de forajul pe care il detineti, fara a solicita executarea unuia nou.

Adancirea forajului

Denisiparea puturilor de apa are avantajele sale, chiar daca presupune un efort sustinut din partea specialistilor TopForaje. Indiferent de motivele care va fac reticenti la aceasta metoda, puteti cresteti aportul de apa potabila, intrucat denisiparea presupune si adancirea forajului. In timpul lucrarii de denisipare, specialistii TopForaje vor indeparta sedimentele depuse de-a lungul timpului, responsabile pentru fluxul scazut de apa din foraj, lucru care va conduce si la o adancire a forajului cu pana la 15% din dimensiunea acestuia. Puteti privi acest fapt ca pe un avantaj pe termen lung, deoarece cu cat forajul este mai adacanc, cu atat cantitatea de apa rezultata va fi mai mare, iar dumneavoastra nu va trebui sa va mai faceti griji ca putul sau fantana se va innisipa in scurt timp.

Denisiparea este metoda recomandata de specialistii TopForaje pentru a reconsidera utilitatea unui foraj recent executat. Procedeul este sigur si nu presupune afectarea forajelor din proximitate, insa cel mai important lucru deriva din imbunatatirea calitatii apei rezultate. Acum, mai mult ca niciodata, puteti fi siguri ca familia dumneavoastra consuma cea mai curata si mai pura apa!