Diverse

Motivul pentru care oamenii renunta la obiectivele lor

Ridicati mana daca ati avut vreodata un obiectiv de sanatate sau de fitness si apoi ati renuntat la el. Toata lumea? Grozav.

Sa presupunem: ati inceput puternic din punct de vedere psihic pentru a aborda un nou program de dieta sau antrenament sau pentru a atinge un obiectiv de pierdere in greutate. Apoi ati lovit un zid. Poate ca zidul era accesul nelimitat la mancare. Poate ca treaba a fost foarte nebuna, iar sedintele dvs. de gimnastica au iesit pe fereastra. Deci te-ai ridicat cu mainile in infrangere si te-ai intors la viata ta inainte de ceea ce iti propusesei, dar nu asta este atitudinea potrivita.
Cand oamenii incep un obiectiv, exista aceasta crestere a excitarii de a incepe o noua calatorie. Tu esti in aceasta cursa de a fi cat de bun posibil si de a te impresiona pana si pe tine. Aoi realizezi ca este destul de dificil ceea ce ti-ai propus si ai tendinta de a renunta. Chiar si o usoara scadere a performantei te face sa te razgandesti, insa atunci este momentul sa-ti dai seama ca este nevoie sa ramai la acel nivel de „maretie” si sa nu abandonezi cursa.

Toata lumea trece prin astfel de perioade, fie ca vorbim de o noua calatorie nutritionala, de o casatorie sau ceva legat de locul de munca. Toata lumea trece la un moment dat printr-un declin. S-ar putea simti ca un esec, dar nu este; este o parte aproape inevitabila a abordarii unui scop de orice natura si puteti trece cu desavarsire peste acesta. Trebuie sa va folositi impulsurile pentru a face fata provocarilor. Daca ramaneti in calatoria in care v-ati angajat in primul rand, veti realiza ca veti reveni la un nivel mult mai ridicat decat acela de unde ati inceput. Cu lupta vine si puterea.

Si chiar daca va atingeti obiectivul, stiti ca nu exista o linie finala reala. Este important sa ne amintim ca perfectiunea este temporara si ca schimbarea este constanta. Indiferent de obiectivul pe care l-ati avut, toata lumea trebuie sa-si restabileasca fundatia din cand in cand. Chiar si ca un profesionist de fitness de-a lungul vietii face asta. Restabilirea obiectivelor, dar mai ales a mentalitatii este absolut necesara pentru a invinge orice provocare. Trebuie doar sa va construiti un contor de incredere, astfel incat aceste obstacole sa nu va ajute sa franati si sa reusiti sa va depasiti limitele.