Diverse

Dansul – exact ce ii trebuie copilului tau

Fiecare copil este din nastere deja unic si special. Si puiul tau e o mica comoara. Ca parinti, rolul nostru cel mai important este acela de a recunoaste, a cinsti si apoi a hrani procesul de crestere natural al copilului nostru. Nu suntem chemati, sub nici o forma, sa-i transformam in ceea ce credem noi ca ar trebui sa fie, dar avem responsabilitatea de a-i sprijini cu intelepciune pe acele cai care le scot in evidenta talentele.
Copilul tau este vesel, jucaus, neastamparat si poate chiar impulsiv? Pe el il cautam! Are un temperament vulcanic si e permanent pus pe pozne, are o personalitate puternica, poate chiar greu de modelat? Atunci e perfect. Ai un poznas care topaie prin fata televizorului cand aude muzica? Iti este foarte cunoscuta replica “Mami, mami hai sa-ti arat o figura noua?” Atunci dansul este pentru el.
De ce dansul? Pentru ca dansul indeplineste un rol de seama in dezvoltarea armonioasa si intarirea sanatatii celor ce o practica.
Coregrafiile nu numai ca au ca efect dezvoltarea fizica, perfectionarea calitatilor motrice de baza, a simtului echilibrului, a ritmului si a orientarii in spatiu, dar contribuie in egala masura la educarea vointei, curajului, perseverentei, la dezvoltarea creativitatii si a spiritului de disciplina si nu in ultimul rand a spiritului de echipa.

De asemenea, dansul reprezinta o alternativa atractiva la alte modalitati de petrecere a timpului pe care copii le prefera. Nu de putine ori mamicile privesc cu ingrijorare cate ore petrec copii in fata calculatoarelor. Inainte de a pune copilul in fata calculatorului este foarte important sa avem un raspuns pertinent la intrebarea: Ce poate face acesta din ceea ce omul nu poate? Se considera in mod ideal ca stapanierea tehnicilor de lucru cu calculatorul dezvolta in mod automat gandirea. Nu este oare acesta un mit? Copilul tau poate deveni un instrument al instrumentului. Stim de asemenea ca parintii se arata foarte incantati cand vad ca, inca de la gradinita copii manipuleaza cu usurinta tastatura. Realitatea este ca, prelungirea timpului petrecut in fata calculatorului poate antrena si probleme psihologice, cele mai frecvente fiind starile depresive, determinate de activitatea fizica si ludica insuficienta.
Beneficiind de experinta acumulata in domeniul street dance-ului echipa de instructori/coregrafi a Scolii de dans Streetbeat face un pas inainte si intinde un umar de sprijin pentru mamicile ce vor cei mai bun pentru copii lor. Iulia Racovita, instructor coregraf StreetBeat deschide miercuri, 2 septembrie 2014, ora 17.30 grupa de copii street dance. Limita de varsta este intre 5 – 13 ani, iar copiii talentati vor fi selectionati pentru Trupa de copii StreetBeat, care va participa la diverse show-uri si competitii. Zilele de antrenamente sunt luni si miercuri 17.30 – 19.00.