Beauty

Cum sa cureti fixativul de pe ondulatorul de par

De obicei, pulverizarea parului cu fixativ si apoi utilizarea unui ondulator de par pentru a iti crea bucle este o modalitate foarte buna de a face ca aceasta coafura sa reziste mult timp. Cu toate acestea, uneori acest proces poate face ca fixativul de par sa ramana prins de bara ondulatorului de par pe care il folosesti. Acest lucru nu este deloc indicat pentru parul tau si mai ales pentru coafura pe care vrei sa o obtii, intrucat iti poate face parul sa arate murdar si chiar neingrijit. Acesta este motivul pentru care trebuie sa stii cum sa cureti in mod corespunzator urmele de fixativ care se mai aduna uneori involuntar pe ondulatorul tau de par.

Colectarea materialelor necesare

In primul rand, trebuie sa aduni toate materialele de care ai nevoie pentru a curata ondulatorul de par de urmele de fixativ adunate in timp.

Vei avea nevoie de un servetel curat, o carpa sau un prosop de hartie si eventual de o mica perie de frecat. In loc sa utilizezi un detergent universal, te poti folosi de alcool pentru a curata ondulatorul. In general, acoolul se evapora repede si nici nu are un miros puternic.

Orice produs de curatenie generala va functiona la fel de bine, desi in general un agent de curatare cu miros puternic ar putea persista mai mult pe barele ondulatorului si eventual mirosul ar putea fi transferat in par la urmatoarea utilizare a ondulatorului de par.

De asemenea, poti opta sa realizezi propria solutie de curatat ondulator de par de urmele de fixativ. Adauga la doua cesti de apa o ceasca de bicarbonat de sodiu. Acest amestec este foarte eficient si poate fi folosit la fel ca un agent de curatare comercial. Bicarbonatul de sodiu se foloseste intotdeauna ca un abraziv delicat, aspect care il face foarte indicat pentru curatarea oricarui ondulator de par.

In locul unei perii de frecat poti folosi uneori si o periuta veche de dinti, dar trebuie sa te asiguri ca este totusi destul de curata, desi nu ai mai folosit-o de mult timp. Trebuie sa fii atenta mai ales sa nu existe anumite reziduuri de pasta de dinti pe vechea periuta de dinti pe care o folosesti in acest scop.

Este indicat sa opresti ondulatorul inainte de a incepe sa il cureti

Este un proces destul de dureros sa te arzi accidental atunci cand cureti fixativul de pe ondulatorul de par, in situatia in care uiti ondulatorul pornit. Din aceasta cauza, trebuie sa te asiguri intotdeauna ca ondulatorul este oprit.

Chiar daca bara ondulatorului nu este fierbinte sau rece, trebuie sa te asiguri ca ondulatorul nu este conectat la priza. Acest lucru va reduce riscul de electrocutare.