Beauty

De ce te epilezi?

Tocmai ti-ai cumparat un nou epilator. Ti-ai pus vreodata intrebarea daca te epilezi pentru tine sau pentru el, ori pentru ca asa impune presiunea sociala?

Este o intrebare pertinenta. De ce indepartam parul nedorit prin diferite metode, fie ca ne radem, folosim ceara sau epilatorul? Care sunt motivele pentru care ne pregatim pentru inca o sesiune de epilare fara durere?

Deci, de ce ne epilam?

Traim intr-o lume in care parul de pe corpul nostru este privit ca un blestem, ca ceva care nu ar trebui sa fie prezentat in public. Multe dintre femeile pe care le cunoastem gandesc exact asa.

Am fost crescute intr-o lume in care, in adolescenta, ne-am vazut prietenele cum se epileaza cu ceara si am faceut si noi la fel. Poate ca unele dintre noi in perioada adolescentei obisnuiam sa ne epilam doar pe parcursul verii. Majoritatea femeilor adulte se epileaza in schimb in mod regulat, indiferent daca este primavara, vara, toamna sau iarna.

Cand eram tinere, poate ca multe dintre noi ne epilam pentru multime. Pentru a ne incadra in grupul prietenelor de aceeasi varsta cu noi care faceau acest lucru. In prezent, la maturitate, o facem pentru noi si pentru partenerul de viata.

Senzatia de dupa epilare este placuta, atunci cand ne simtim pielea matasoasa, fara niciun fir de par.

Cat de in serios ar trebui sa luam epilatul?

Este bine sa nu cadem in vreo extrema: nici sa nu ne epilam deloc, dar nici sa ne epilam foarte excesiv. Femeile sunt femei frumoase si inteligente indiferent daca indeparteaza parul nedorit sau nu.

Dar despre parul facial?

Unele femei nu sunt atat de deranjate de parul de pe fata, ori de diverse semne de arsuri care mai apar uneori.

Totul depinde de stilul unic al fiecarei femei.

De ce sa ne epilam cat de des putem, nu doar vara?

Cu cat mai des te epilezi, cu atat mai rar va creste parul apoi. Te poti gandi la sprancenele tale, ca exemplul perfect pentru asta.

Lucrul cel mai important este faptul ca trebuie sa incepi de acum, chiar daca acest „acum” inseamna ca afara este o zi ploioasa sau este iarna.