Auto

Cum Incheiem Polita de Asigurare RCA

Exista o multime de modalitati prin care putem incheia polite de asigurare RCA si inca la un pret foarte bun. Acestea sunt la indemana orcui si este numai vina dumneavoastra daca nu veti gasi un pret foarte bun pentru polita de asigurare respectiva.

Polita de asigurare RCA poate fi incheiata de catre orice proprietar de automobil inmatriculat/inregistrat in Romania la sediile companiilor de asigurari. O alta modalitate de a obtine o astfel de polita de asigurare este prin intermediul brokerilor de asigurare care pot incheia polite de asigurare in numele mai multor companii de asigurari, cat si prin intermediul agentilor mandatati. O alta modalitate de incheia polita de asigurare RCA este prin intermediul brokerilor de asigurari online. Cea mai buna oferta de asigurare o veti gasi probabil prin cea din urma metoda intrucat acesti broekeri online au de obicei cele mai mici comisione, deci veti plati cele mai mici prime de asigurare.

Asigurare RCA poate fi utilizata in interiorul granitelor tarii, cat si inafara acestora, in statele membre ale Uniunii Europene sau in cele ce apartin Spatiului Public European. Evident, atunci cand decideti sa calatoriti intr-un astfel de stat aveti grija ca acesta sa fie inclus pe lista statelor unde polita este valabila, adica sa fie efectiv inscrise pe respectiva polita de asigurare. Daca doriti sa beneficiati de protectie in acest sens si in alte state care nu sunt incluse pe lista, trebuie sa va luati Cartea Verde.

Daca va numarati printre cei care doresc sa incheie o polita de asigurare la un pret bun, aveti grija cum conduceti! Este foarte important sa nu aveti antecedente la volan, adica sa fi provocat accidente de circulatie in trecut. Astfel, la incheierea politei de asigurare RCA respective veti primi o reducere la prima de asigurare RCA de pana la 50%. Din contra, acest sistem denumit bonus-malus, poate actiona si impotriva soferului auto respectiv. Astfel ca, daca va numarati printre cei care au provocat un accident de circulatie in trecut va trebui sa platiti in plus pentru polita de asigurare RCA.