Diverse

Avantajele covoarelor din PVC in comparatie cu alte suprafete

Suprafetele din pvc se bucura de o popularitate extinsa atunci cand vine vorba despre spatii extinse sau externe, pastrandu-se intr-o stare optima pentru un timp indelungat de pana la cativa ani. Dincolo de eficienta si design inovator, covoarele din pvc impacteaza atentia publicului printr-un pret ofertant, mult sub sumele la care sunt disponibile alte tipuri de suprafete des intalnite in locuintele multora dintre noi. Totusi, destinatia sa este extrem de versatila, fiind o excelenta versiune atat pentru spatiile externe, cat si pentru mediile interne.

PVC vs. parchet din lemn

Parchetul din lemn de esenta tare este foarte scump, in timp ce cele mai scumpe pardoseli PVC sunt disponibile la jumatate din pretul acestora, asa cum se poate observa si in magazinele de profil: http://www.pardoseli-mocheta.ro/montaj-covor-pvc/. Prin comparatie, parchetul din lemn de esenta tare este foarte greu de instalat si greselile din timpul montajului sunt costisitoare, in timp ce suprafetele din vinil pot fi montate chiar si de amatori. In plus, parchetul prezinta sensibilitati la conditii umede, in timp ce covorul din PVC este impermeabil, fiind totodata vulnerabil la zgarieturi si lovituri, prilej in care poate crapa pe alocuri si sunt dificil de intretinut, in timp ce covorul din PVC poate fi curatat cu orice instrument de curatare, fiind rezistent la substantele din detergenti.

PVC vs. mocheta

Mochetele reprezinta o varianta rentabila pentru orice tip de incaperi, insa si acestea dezvolta dezavantaje in raport cu alte tipuri de suprafete. Astfel, mochetele necesita aspirare frecventa pentru curatarea eficienta a murdariei si a resturilor, precum si prevenirea aparitiei mirosului, in timp ce optiunile de curatare pentru pardoseli PVC sunt variate, dar totusi se rezuma la o curatare facila a suprafetelor. In plus, mochetele pot adaposti daunatori precum acarienii din praf, in timp ce suprafetele din PVC sunt imune la aceste riscuri, putand fi oricand curatate cu usurinta.

PVC vs. suprafete laminate

Suprafetele laminate sunt diferite de cele din lemn de esenta tare, dar la fel de expuse riscului de a se deteriora la contactul cu apa. Pardoseala laminata hidroizolata atrage costuri suplimentare, in timp ce cea mai ieftina pardoseala din PVC este in mod automat hidroizolata, fiind disponibila la preturi extrem de accesibile. Diferenta majora care rezida intre cele doua suprafete este, insa, varietatea, covorul PVC bucurandu-se de o gama mult mai extinsa de modele si texturi, fapt ce determina si caracterul versatil al acestora.

PVC vs. suprafete din ceramica sau piatra

Podele din ceramica sau din piatra sunt scumpe in comparatie cu suprafetele din PVC, insa dincolo de pret, accentul cade asupra executiei montarii. Placile ceramice sau din piatra sunt greu de instalat datorita greutatii si fragilitatii, ceea ce face ca ajutorul profesional sa devina o necesitate in majoritatea cazurilor, in timp ce suprafetele din PVC sunt usoare si concepute special pentru a facilita montarea materialului. Totodata, pardoselile din ceramica sau din piatra se simt reci in orice anotimp, in timp ce podelele din PVC se simt mai calde, iar senzatia de duritate poate fi ajustata cu usurinta cu tipul de substrat utilizat.

Suprafetele din PVC castiga detasat fata de orice alt tip de suprafete pentru podele, insa destinatia acestora trebuie definita in raport cu un context adecvat atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic. Totusi, tot mai multe persoane se orienteaza spre covoarele PVC atunci cand simt nevoia pentru amenajarea in tendinte a locuintelor sau birourilor personale, fiind o varianta rentabila care le promite un portofoliu extins de culori si texturi la un pret extrem de avantajos.