Diverse

ATV Offroad – o experienta palpitanta

Cei de la studiourile Climax au cam epuizat toate directiile de dezvoltare pentru jocurile cu curse de ATV-uri, lansand pe piata cel mai performant si mai complex joc in acest sens: ATV Offroad Fury 3, joc pentru consola Play Station 2. Simultan, cei care au pus bazele jocurilor cu curse pe teren accidentat, studiourile Rainbow, au lansat si eu un joc in care ATV-urile iau scena prin franciza THQ, numita ATV Unleashed. Am putea spune sincer ca singurul loc in care mai poti lua ATV-ul dupa ce ai jucat aceste doua jocuri este efectiv pe strada.

Prin ce se evidentiaza si ce le face superioare fata de toate celelalte jocuri cu ATV-uri de pe piata scoase pana la ora actuala? Ei bine,  sunt salbatice, pompeaza adrenalina in orice jucator, si in plus, au o grafica de exceptie. E nevoie de putin autocontrol si dexteritate pentru a manui ATV-ul, insa cu putina concentrare, oricine poate dovedi ca este capabil. In ATV Offroad Fury 3 ai la dispozitie spatii deschise care sunt acolo doar pentru a-ti pompa aerul si a te murdari din cap pana in picioare. Mai mult, poti sa faci asta alaturi de prieteni sau de alti jucatori inraiti pentru ca jocul este si multiplayer.

Cu ajutorul PSP (PlayStation Portabil) un sistem extraordinar in sine, jocul acesta este propulsat mult peste asteptarile voastre. Inainte sa va puneti casca, asigurati-va ca sunteti pregatit fizic si psihic pentru ca aceasta editie de PSP este ceva mai agresiva decat v-ati astepta. Trebuie sa stiti ca veti fi zguduiti si zdruncinati putin si ca pana la urma, cursele nu se vor dovedi usoare si va trebui sa depuneti putin efort pentru a le duce pana la capat. Acesta insa, nu ar trebui sa fie un impediment ci mai degraba o experienta cu atat mai interesanta.

Conectivitatea si infrastructura sunt mai performante decat la orice alt PSP facut pana acum. Odata ce ai ajuns intr-un HotSpot, poti gazdui orice varianta de joc doresti si provoca jucatori si sub si peste nivelul tau prin setarea unor limite de nivel. Poti face o lista cu jucatori cu care iti place sa te intreci (un Buddy List) sau poti sa ii ignori pe cei care te enerveaza. La sfarsitul fiecarei curse castigi niste cartonase speciale pe care le poti pune la bataie mai tarziu in tot felul de pariuri. Bineinteles, ai optiunea de a tine evidenta evolutiei tale si a altor jucatori prin crearea unei tabele complexe de scoruri. Ba chiar poti downloada date despre cei mai buni jucatori din lume pentru a te compara cu timpii si abilitatile lor, cursa dupa cursa si miscare dupa miscare. Toate aceste optiuni il fac deja un joc de exceptie, dar cireasa de pe tort care nu se poate sa nu ne faca ziua mai frumoasa este stabilitatea excelenta a jocului. Foarte rar se intampla sa se blocheze serverul. Dimpotriva, poti juca ore in sir fara nicio problema. Mai degraba ti se termina bateriile la PSP, decat sa cada jocul.

ATV Offroad Fury 3 are absolut tot ce iti poti dori de la un joc cu ATV-uri, si chiar daca au existat cateva recenzii indoielnice se pare ca jocul este totusi un succes. Usurinta la trecerea de la single la multiplayer, infrastructura online, PSP-ul care face totul mai interesant si optiunile multiple, pe noi cel putin, ne-au convins sa il cumparam.