Sanatate

Hai sa infruntam frica – II

4. Luati atitudine si incepeti cu pasi mici

Uitati-va la lista si identificati care este cea mai mare frica. Aceasta este bestia pe care o vom aborda pe termen lung, dar pentru unele care pot parea o intindere mare la inceput. Asa ca, in schimb, vedeti care este cea de-a cincea cea mai mare teama si de acolo vei incepe.

Ceea ce vom face atunci este sa ne construim drumul si sa mergem pe „Train Momentum”. Incepand cu actiuni fata de temerile dvs. cu prioritate inferioara si apoi construim, ajuta creierul sa creeze impuls, ceea ce ofera creierului mult curaj si motivatie de a aborda frica # 1 de pe lista ta.

„Evitarea pericolului nu este mai sigura pe termen lung decat expunerea directa. Cei infricosati sunt prinsi la fel de indrazneti. ”- Helen Keller

5. Fara limita de timp, doar consecventa

Majoritatea obiectivelor ar trebui sa fie limitate la un domeniu de timp. Pentru obiectivul de a face fata fricii, timpul poate fi un factor provocator de stabilit. Unele dintre aceste temeri s-ar fi putut construi fara sa aveti idee cu 10 ani in urma. Prin urmare, nu recomand sa stabiliti un moment in care „va veti cuceri frica”.

In schimb, stabiliti intalniri pentru a va intalni in mod regulat si pentru a va adresa frica. Daca va temeti de vorbitul in public, atunci mergeti la un toastmasters local o data pe saptamana. Cu cat poti fi mai consecvent, cu atat mai bine.

6. Reframe si consolidare

Pe masura ce incepeti sa abordati aceste temeri, asigurati consolidareaexperientele pe care le aveti intr-o perspectiva pozitiva. De exemplu, daca doriti sa va temeti mai putin de a vorbi in public si decideti sa incercati un grup local de toastmasters, prima oara cand vorbiti cu grupul s-ar putea simti ca o epava a trenului, dar cand priviti inapoi situatia puteti recunoaste ca de fapt, ati trecut de frica v-ati indeplinit obiectivul.

7. Clatiti si repetati

Aceasta nu este o solutie rapida. Poate dura ceva timp. Exista intotdeauna o noua teama sau provocare care ne asteapta. Cheia este sa avem sisteme ca acestea pentru a rezolva aceste provocari in mod corespunzator, mai degraba decat sa ne permitem sa cedam in fata fricii si sa ne descarcam viata din potentialul maxim.