Sanatate

Fiti constienti de modul in care cheltuiti energia pe care o aveti

Iti amintesti tot ceea ce vorbeam despre modul in care se descarca bateria? Fii atent cu ce „aplicatii” rulezi. Gilliland a spus ca chiar si activitatile aparent inofensive, cu consum redus de energie, va pot scoate mai mult decat de obicei. Incercati sa pastrati o nota mentala (sau reala) despre cum va simtiti atunci cand petreceti o anumita perioada de timp pentru ceva. Organizarea dulapurilor poate fi un mecanism excelent pentru a face fata, dar cum te simti dupa o ora sau doua? Esti energizat sau ca cineva care ti-a deconectat sursa de energie?

„Aceste lucruri consuma intr-adevar resursele mici [energie] pretioase care au ramas”, spune el. „Asta inseamna ca trebuie sa fii foarte atent cu privire la modul in care stresul te-a epuizat – nu ai marja, resursele suplimentare, pentru a face unele dintre lucrurile pe care le faceai inainte”. In loc sa luati o lista imensa de sarcini, faceti o lista foarte scurta a prioritatilor dvs. principale pentru auto-ingrijire si vindecare si concentrati-va doar pe acestea, pentru a va putea intoarce sa va simtiti mai bine.

Incercati respiratia si meditatia.
Ai auzit-o de un milion de ori … dar o faci de fapt? Si sa te tii de ea? „Stapaneste practica respiratiei de relaxare”, spune Gilliland. „Este probabil unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le putem face pentru a contracara oboseala din stresul cronic”.