Diverse

Tu cum iti protejezi mainile in timpul programului de lucru?

Chiar daca uneori iti diminueaza viteza de lucru, iar alteori esti deranjata de aspectul lor prea putin estetic, manusile de protectie sunt esentiale pentru anumite sarcini. Asta daca iti doresti sa fii, in continuare, mandra de mainile tale fine, nebrazdate de urme, cicatrici sau taieturi inestetice.

Mai mult decat atat, daca jobul este unul stresant si periculos pentru mainile tale atunci intervine in discutie si obligativitatea purtarii echipamentului de proctectie la locul de munca, neconformarea la aceasta regula conducand tot mai adesea la sanctiuni din partea angajatorilor.

Indiferent de motivul care iti indreapta atentia catre manusile de protectie, noi ne-am gandit sa iti oferim un mic ghid al acestor accesorii. Drept urmare, iti vom prezenta cele mai intalnite tipuri de manusi de protectie, materialele din care acestea sunt confectionate si mediile de lucru in care sunt cel mai adesea folosite.

Pentru o singura folosire. De departe, manusile de unica folosinta sunt cele mai comercializate modele din lista pe care ti-am pregatit-o, ele fiind realizate integral din compusi de natura plastica. Dezavantajul se raporteaza la proprietatile lor limitate, ele nereunsind sa te protejeze la fel de bine la o a doua folosire.

Doua directii de utilizare ale acestora sunt domeniul menajului, respectiv domeniul chimiei – aici fiind foarte mare expunerea la diverse substante nocive pentru piele, ele provocand la contactul cu pielea iritatii, eczeme, arsuri sau alergii.

Modelele confectionate din piele. Desi v-ati obisnuit sa le purtati drept accesorii vestimentare, manusile din piele sunt in continuare recunoscute pentru rezistenta lor. In domeniile de lucru in care personalul trebuie sa manevreze obiecte dure, ce le pot provoca zgarieturi ample, se recomanda purtarea modelelor din piele. Cel mai reprezentativ job care solicita o astfel de pereche este cel de lacatus.

Manusile realizate din bumbac ori tricot. Fibrele 100% organice sau cele mixte sunt recomandate pentru activitatile gospodaresti, deoarece materialul este permisiv cu pielea. Exceptand confortul pe care il ofera purtarea unei astfel de bariere, exista si un alt avantaj care se traduce prin intermediul aderentei. Astfel, exista un risc minim sa scapati diverse obiecte fragile sau foarte grele din mana.

Modelele nascute din combinarea cauciucului, a latexului, PVC – ului sau nitrilului. Din punct de vedere dimensional, acestea sunt cele mai maleabile, fiecare producator in parte punand la dispozitia clientilor sai variate lungimi.

Cu toate acestea, aspectul prin care ele se diferentiaza de restul modelelor prezentate consta in impermeabilitatea sporita pe care o demontreaza. Pornind de la aceasta premisa, ele devin indispensabile pentru persoanele care isi expun mainile la diverse substante de factura chimica. Lucrul intr-un laborator ori in mediul farmaceutic implica folosirea unor astfel de echipamente de protectie.

Manusile speciale, din categoria carora fac parte modelele apretate cu un strat de aluminiu la exterior( utile pentru protectia la temperaturi foarte ridicate, de oridinul sutelor de grade Celsius), versiunile folosite de catre cei care lucreaza in domeniul electric, dar si modele pentru frigotehnisti sau sudori.