Diverse

Tot ce trebuie sa stii despre Epilarea cu laser

Este permanent?
Indepartarea parului cu laser este o reducere permanenta a parului, nu o epilare permanenta. Pacientii sa solicite tratamente de intretinere o data pe an, chiar si dupa ce zona a fost complet tratata. Motivul: laserul vizeaza si distruge foliculii de par actuali, dar foliculii noi se pot dezvolta gratie modificarilor hormonale sau a modificarilor in greutate.

Care sunt riscurile?
„Cel mai mare risc cu laser este afectarea ochilor”, explica specialistii. „Atat tu cat si persoana care opereaza laserul trebuie sa poarte ochelari speciali pentru tipul de laser folosit.” Alte riscuri includ formarea de vezicule, cicatrizari si arsuri care pot determina decolorarea pielii. „Este normal sa fie roseata si umflaturi, dar daca sunteti ars, atunci tehnicianul utilizeaza un tip gresit de laser pentru tipul tau de piele”.
Pe ce tip de piele functioneaza?
Indepartarea cu laser a parului functioneaza pe aproape orice tip de piele – de la oameni cu piele foarte deschisa (sau asa-numitul tip I de pe scara Fitzpatrick, un test de tipare a pielii) pana la tipul V sau chiar VI (care este pielea intunecata). Cateva terminologii care trebuie stiute: Persoanele cu piele deschisa vor primi de obicei tratament de la un laser cu laser sau dioda, in timp ce oamenii cu piele intunecata vor primi tratament de la un laser Nd: YAG.
Parul blond, gri sau rosu este usor de tratat, spune Lee. Daca facilitatea pe care o cauti in reclame de lasere care lucreaza la fiecare culoare a parului, probabil ca utilizeaza Lumina Intensa Pulsata (IPL) pentru a indeparta parul mai usor. „IPL emit un spectru larg de lumina, ceea ce inseamna ca nu este la fel de” inteligent „ca un laser”, spune Lee. „Este mai greu sa vizati firele de par cu un spectru larg, astfel incat IPL are un risc mai mare de a provoca arsuri”. Blondele si roscavei trebuie sa faca cercetari suplimentare pentru a se asigura ca facilitatea pe care o aleg este experimentata cu IPL.
Cat timp ii ia?
Timpul efectiv al procedurii depinde de zona tratata. Fiecare folicul de par este aprins intr-o milisecunda, astfel incat o mica zona (cum ar fi axile) va dura mai putin de cinci minute pentru a fi finalizata, in timp ce o zona mai mare (cum ar fi picioarele) ar putea dura o jumatate de ora. In ceea ce priveste timpul necesar inainte de a fi complet fara par, specialistii sugereaza cinci pana la sase tratamente. Majoritatea oamenilor vad o reducere drastica dupa trei sau patru tratamente si sase este probabil numarul maxim de tratamente de care aveti nevoie in orice zona.

Unde ar trebui sa elimin parul?
Singurul loc pe care trebuie sa-l eviti este in jurul ochilor-sprancene (inclusiv unibrow), obraji superioare, iar templele vor trebui sa fie taiate sau ceruite pentru tot restul vietii – din cauza riscului de afectare a ochilor de la laser.