Beauty

Smokey eyes – machiajul care te scoate de fiecare data din anonimat

Propunerile make-up artistilor oscileaza contrastant in fiecare sezon, indiferent ca vorbim despre tendintele sezonului rece sau despre vibratiile estivale. Totusi, printre acestea se numara si anumite tipuri consacrate de machiaj, tehnicile respective reusind de-a lungul timpului sa isi atraga un numar constant de simpatizante, fie ca vorbim despre adolescentele tinere care inca experimenteaza primele sesiuni de make-up, fie ca ne gandim la femeile mature care deja si-au consolidat preferintele in materie de haine, accesorii si cosmetice.

Machiajul „smokey eyes” este apreciat in egala masura de catre figurile peisajului monden, cele mai renumite celebritati de la Hollywood optand pentru look-urile potentate de un superb smokey in degrade, insa aceasta tehnica de infrumusetare devine din ce in ce mai utilizata de catre doamnele si domnisoarele care doresc sa se evidentieze prin intermediul unui machiaj intens, dar plin de rafinament. De ce sa nu recunoastem , majoritatea suntem captivate de efectul fumuriu pe care il propune machiajul smokey eyes, acesta reusind sa ne amplifice privirea, dar si sa ofere volum si luminozitate ochilor nostri. Intreaga magie a acestui degrade spectaculos consta in estomparea progresiva a nuantelor din aceeasi baza coloristica, incepand cu provocatorul contur negru, pana la sideful umbrit care ne accentueaza adancimea pleoapelor.

Daca sunteti fericita posesoare a unor ochi caprui patrunzatori aveti la dispozitie numeroase nuante cromatice pe care le puteti valorifica in cadrul unui machiaj smokey. Dupa cum relateaza revista Demoiselle, make-up artistii jongleaza cu nuante misterioase de gri inchis si bleumarin atunci cand vine vorba despre modelele cu ochi caprui, desi nu sunt de ignorat nici tonurile aprinse de violet sau culorile neutre. Avantajul impresionat al reprezentantelor publicului feminin care se bucura de versatilitatea ochilor caprui consta in posibilitatea de a aduce de fiecare data un plus estetic machiajului, fie prin aplicarea unor gene false supradimensionate, fie prin aplicarea unui sclipici sau sidef pe pleoapa inferioara, fara ca look-ul sa para prea incarcat sau opulent.

Stim ca intensitatea unui machiaj smokey este conferita de complementaritatea nuantelor utilizate in realizarea sa, insa femeile care au fost inzestrate cu o nuanta calda de verde la nivelul ochilor pot aprofunda acest plus configurandu-si machiajul in jurul unei palete cromatice adiacente. Asadar, nimic nu o sa va faca sa straluciti mai tare in cadrul unei petreceri extravagante decat un machiaj smokey in aceeasi nota cu nuanta ochilor dumneavoastra. Fie ca mizati pe verdele revigorant- inspirat din aria fructata, sau alegeti sa va accentuati pleoapele prin intermediul unui ton brilliant de turquoise, aveti toate sansele sa atrageti ca un magnet privirile celor din jur.

Bineinteles, oferim atentia cuvenita si reprezentantelor publicului feminin care impresioneaza prin albastrul cristalin al ochilor, nuantele recomandate pentru aceasta categorie privilegiata fiind unele deosebit de feminine. Amintim rose-ul trandafir, bronzul metalic sau violetul amethyst – trei idei originale care se vor potrivi de minune cu eyeliner-ul negru mat. Un sfat uniform pentru orice tip de culoare a ochilor este reprezentat de stratul dublu de mascara, acesta fiind un artificiu de volum nelipsit din cadrul oricarui machiaj smokey.