Beauty

Pietrele pretioase exclusiviste care va pot acompania verighetele

modele verigheteAsa cum aurul galben se potriveste de minune cu diamantele pretentioase, asa si aurul alb se lasa innobilat cu pietre dintre cele mai rare. Iar pentru ca o bijuterie exclusivista este aceea care imprumuta rafinamentul sau mainii feminine, ne-am gandit sa va vorbim astazi despre cele mai scumpe pietre pretioase pe care le puteti ingloba in designul verighetei.

Jeremejevite – cu origini din indepartata tara africana Namibia, aceasta piatra pretioasa ofera un stil glacial, conservator si totodata elegant verighetelor. Folosita cu precadere pentru decorarea selectiei de modele de verighete din aur alb, piatra Jeremejevite isi lasa o amprenta cromatica fada asupra bijuteriei propriu – zise, tonalitatea sa coloristica fiind adesea asimilata cu cea a acvamarinului.

Opalul negru –  cu un joc de culori si reflexii care pare a apartine paradisului, opalul negru impresioneaza orice reprezentanta a publicului feminin. Orchestrand o simfonie armonioasa cu aurul alb, opalul negru devine o piatra pretioasa tot mai ravnita, caratul ajungand la pretul de 2. 400 de dolari. Interesanta este suprematia pe care o poseda continentul australian din acest punct de vedere, in peisajul sau inregistrandu-se 95% din productia globala.

Musgravite – uimitoare este maniera in care aceasta piatra pretioasa isi revarsa reflexiile cristaline asupra inelarului. Chiar daca a fost recent descoperita, piatra Musgravite este o comoara la care viseaza femeile contemporane, mai ales acelea care isi permit luxul in adevaratul sens al cuvantului. Daca doriti sa fiti posesoarea unuia dintre acele modele verighete exclusiviste, atunci va puteti decora inelul cu o astfel de piatra, alegand taietura sferica sau pe cea „princess”. Nu mai putin de 35.000 de /carat trebuie sa platiti pentru un asemenea moft.

Painite – aceasta piatra rafinata a fost descoperita abia in anul 1950, in peisajul exotic al Myanmarului. Exclusivitatea a fost dintotdeauna o trasatura care a acompaniat piatra „Painite”, o dovada vie fiind reprezentata de faptul ca in anul 2005 erau cunoscute doar 25 de exemplare. Cu toate acestea, pretul pe carat nu depaseste pragul de 60.000 de dolari.

Garnet – paleta de culori este foarte vasta pentru piatra cu acest nume, insa cristalul care acapareaza intreaga atentie a maestrilor bijutieri este cel albastru, descoperit in inima Madagascarului. Insula Madagascar nu este singura in care se pot gasi astfel de zacaminte, ele fiind proliferate de-a lungul timpului si in Turcia, Rusia ori USA. Ceea ce produce uimire in randul publicului general este maniera in care piatra isi schimba culoarea, ajungand de la ipostaza „albastra – verzuie”, catre nuanta ametistului. Aceasta proprietate unica a fost rasplatita cu un pret pe masura, de circa 1,5 milioane de dolar pentru un singur carat.

Jadeite – Incheiem parada pietrelor exclusiviste prin intermediul unui cristal unic, ce poarta numele de „Jadeite”. Cu origini in Guatemala, aceasta piatra pretioasa a atins o cotatie de pret neimaintalnita de-a lungul istoriei, in anul 1997 platindu-se nu mai putin de 9, 3 milioane de dolari pentru un colier decorat care infatisa 27 de exemplare.