Cugetari

Pe masura ce ziarele se reinventeaza, fara hartie, cine va informa copiii nostri?

Ati incercat vreodata sa ii explicati unui copil foarte inteligent, in varsta de 9 ani, cu ce va ocupati pentru a supravietui? Nu este chiar atat de usor pe cat pare.

Daca pilotati avioane, stingeti incendii si arestati oamenii rai, presupunem ca aceste locuri de munca vorbesc de la sine. De aceea copiii cresc pretinzand ca vor fi politisti sau piloti.

Dar daca lucrati intr-o industrie cum ar fi cea de media, jurnalism, o industrie care este intr-o continua schimbare revolutionara in ceea ce priveste cererea consumatorilor si care forteaza participantii sa se reinventeze permanent, raspunsul nu mai este atat de usor.

Nu am intalnit niciun copil pana acum, care a crescut pretinzand ca va fi un editor de ziar. Vocatia in general se stabileste pe perioada adolescentii, atunci cand copiii hotarasc daca se indreapta catre stiintele naturii sau catre realism.

Cine va oferi copiilor de astazi peste 20 de ani stiri si noutati? Cine va stabili agenda publica, cine va explica evenimentele si cine va orchestra dialogurile publice?

„Din ce in ce mai multi oameni din SUA si din intreaga lume isi doresc informatii si stiri mai mult decat oricand. De asemenea, acestia o doresc in moduri diferite – printata, pe internet, in aer. Atata timp cat furnizorii le ofera stiri atunci cand acestia au nevoie, unde vor si cand vor, nu doar ca vor supravietui, vor prospera. Aceasta include ziarele, care trebuie sa incerce sa gaseasca modalitati noi sa distribuie stirile”, a declarat Phillip Morris.

Prin urmare, scopul nostru este de a oferi informatii de ultima ora in timp real, prin orice mijloace si in orice loc.