Casa

Montarea unui gard

Sunt sigur ca multi dintre voi v-ati intrebat cum se face un gard, si pentru asta in acest articol vom vorbi despre montarea unui gard. Astfel, pentru montarea unui gard de orice tip, aveti nevoie de urmatoarele unelte si materiale, bineinteles acestea sunt recomandate.

Acestea sunt: sfoara, tarusi, vopsea sau creta pentru marcaje, fierastrau manual sau electric, dupa posibilitati, poloboc, pentru a vedea nivelul, mai aveti nevoie de unelte pentru pregatirea terenului si pentru sapatul gropilor, acestea fiind harletul, si lopata, sau masina electrica. Va trebuie si o ruleta pentru masuratori, iar pentru turnarea gardului aveti nevoie de cofraje, ciment, nisip si pietris.

Pentru inceput trebuie sa verificati zona unde va fi montat gardul, si asta pentru a se evita obstacolele din timpul lucrarii reprezentate de prezenta unor cabluri sau alte utilitati ingropate. Apoi trebuie sa faceti planificarea pentru amplasarea si situarea portilor, va fi calculata si deschiderea dintre stalpi, mai mare cu 3-4 cm pentru a putea fi amplasata feroneria, reprezentata de inchietori si balamale. In cazul in care terenul este in panta se poate modifica sau se pot largi gaurile din stalp pentru a se permite traverselor orizontale sa fie plasate.

Dupa ce ati facut aceste masuratori si ati verificat terenul, trebuie sa folositi tarusii si sfoara, pentru a trasa o linie care sa desemneze linia stalpilor. Dupa acest pas va trebui sa folositi o ruleta si creta pentru a face marcaje pe toata lungimea gardului. Apoi veti inlatura pentru un timp sfoara, dar veti lasa tarusii la locul lor, si va trebuie sa sapati gaurile pentru stalpi, manual sau cu ajutorul unei masini de sapat. Aceasta groapa trebuie sa fie in general circular cu un diametru de 30 de cm, si adancimea situata undeva intre 60 si 70 cm. Asa veti proceda pentru fiecare stalp, si trebuie sa tineti cont de faptul ca adancimea gropii trebuie sa tina cont de faptul ca trebuie sa depaseasca nivelul de inghet.

Apoi trebuie sa stiti ca este recomandata montarea stalpilor in beton deoarece acest lucru ofera o rezistenta mai mare pentru gard. Inainte de a turna betonul in partea superioara a stalpului ingropat veti pune distantiere pentru ca acesta sa se mentina drept, apoi se verifica distant dintre stalpi, si daca acestia sunt toti la inaltime dorita. Apoi se tine stalpul in pozitie corecta, dupa care se umple groapa cu mortar si se lasa circa 10 cm din groapa pentru a afi acoperita cu pamant, asta in cazul in care nu doriti sa se vada betonul din jurul stalpilor la suprafata.