Diverse

Îți place să joci la ruletă? Îți prezentăm cele mai eficiente strategii pentru a câștiga

Ți-am pregătit cele mai eficiente 3 strategii pe care le folosesc jucătorii de ruletă din întreaga lume. Cel mai vechi joc din istoria cazinourilor a fost și este unul dintre cele mai provocatoare pentru matematicieni și gânditori.

Știai că:

  • Însumând toate numerele de pe ruletă se ajunge la numărul 666?
  • Pionierul jocului de ruletă a fost celebrul matematician Blaise Pascal?
  • Jocul de ruletă, așa cum îl cunoaștem noi astăzi, a apărut la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

Înainte de toate, trebuie să înțelegi că nu există nici un sistem invincibil la ruletă și că organizatorul, indiferent de forma de joc, va avea mereu avantajul matematic în fața jucătorilor. Așadar, să nu fii tentat vreodată să dai bani pentru cărți, aplicații sau mai știu eu ce dispozitive și invenții miraculoase, pentru că toate aceste lucruri nu sunt altceva decât escrocherii.

Acestea sunt cele mai eficiente și populare strategii în rândul jucătorilor de ruletă online din întreaga lume:

Martingale

Această metodă este una cât se poate de simplă. Se aleg, de regulă, pariuri de cotă 2 (deși există variații) și se mizează o unitate, iar de fiecare dată când pariuri este pierzător, se dublează miza, până la obținerea primului câștig, moment în care se revine la miza inițială, iar profitul obținut este întotdeauna de o unitate, indiferent de miza exponențială la care s-a ajuns.

În teorie, această formulă putea să învingă orice casă de pariuri și cazinou online sau offline, însă operatorii au contramandat sistemul, introducând limitele de miză, care transformă această strategie sigură – în teorie – într-una vulnerabilă, în viața reală.

Pentru a pune acest sistem în practică este nevoie de un buget bine-calculat, așteptări realiste, răbdare și nervi de oțel. Șirul mizelor din Martingale escaladează repede: 1-2-4-8-16-32-64-128-256-512-1024, acestea ar fi valorile (în unități) primelor 11 mize. Gândește-te că este posibil ca bila să aterizeze pe numere roșii sau pare de mai mult de atâtea ori consecutiv, așa că riscul nu este exclus dacă alegi aceste tipuri de pariuri care par cele mai la îndemână.

D’Alembert

Formula D’Alembert încearcă să reducă efectele inevitabilului, deoarece se bazează pe psihologia pariorilor înrăiți. Practic, în cadrul acestei strategii se crește miza cu o unitate după fiecare pierdere și se scade miza, tot cu o unitate, după fiecare pariu câștigător (miza nu trebuie să scadă niciodată sub 1 unitate).

D’Alembert are o progresie mult mai stabilă în comparație cu Martingale, fapt pentru care și-a câștigat simpatia în rândul multor pariori, care aplică sistemul prudent în toate formele de jocuri de noroc posibile.

Labouchere

Acest sistem este extrem de imprevizibil și de palpitant, fapt pentru care și-a câștigat numeroși adepți. Aplicarea formulei Labouchere presupune alegerea unei șir aleatoriu de numere, a căror sumă totală va fi egală cu profitul pe care îl vei realiza dacă duci schema la capăt cu succes, pariind de fiecare dată pe cote de 2.

Luând ca exemplu seria 4-2-1-8-3, miza următorului nostru pariu va fi egală cu suma dintre primul și ultimul număr al șirului, adică 4 + 3 = 7 unități. În cazul în care pariul este câștigător, primul și ultimul număr din șir vor fi eliminate (și vom rămâne cu 2-1-8-3, cu care vom continua în aceeași manieră), iar în cazul în care pariul pierde, miza pierdută se adaugă la sfârșitul șirului (adică 4-2-1-8-3-7, în cazul exemplului inițial).

Strategia își finalizează un ciclu fie când toate numerele din șir au fost eliminate, lucru ce ar atrage și câștigul propus, fie în cazul în care jucătorul nu mai are suficiente fonduri pentru a plasa următorul pariu conform șirului.

Avantajul folosirii acestei strategii este că se poate obține un profit prestabilit indiferent dacă numărul pariurilor pierzătoare este mult mai mare decât cel a pariurilor câștigătoare, însă această metodă poate fi aplicată cu succes numai dacă se calculează cu atenție valoarea unei unități și banca necesară pentru a avea șanse cât mai mari de reușită.