Auto

Inchirierea unui autoturism in insulele Cayman este destul de scumpa

Probabil putini dintre noi vor ajunge sa isi faca vacanta acolo, insa, pentru orice eventualitate este bine sa ne pregatim din timp.

Insulele Cayman fac apartin de Regatul Unit, ca si teritoriu de peste mari. Ca si restul insulelor din jur, au fost descoperite de spanioli in secolul 15.  Insulele sunt aroape de Cuba si Jamaica.

Insulele Cayman au un stadard de viata destul de ridicat, probabil cel mai ridicat din regiune. Pe langa serviciile financiare, despre care mai mult sau mai putin am auzit toti, turismul joaca un rol important in economia insulelor. Turismul si serviciile conexe sunt foarte dezvoltate. Unul dintre serviciile direct legate de turism este cel de inchirieri auto. Probabil toate firmele mari din acest domeniu sunt reprezentate pe piata de rent a car din insule.

In afara de companiile mari, pe multi oameni le cunosc, gen Avis, Sixt, Budget, care sunt toate prezente direct sau indirect pe piata locala, exista si o multe firme de inchirieri masini mai mici, cu activitate locala. Astfel, in mod sigur aveti destule locuri de unde alege.

Din cate vad la o verificare rapida, preturile pentru aceste masini de inchiriat sunt destul de accesibile, cel putin in perioada aceasta (martie). Vorbim de exemplu de aproximativ 400 de dolari pe saptamana pentru o masina de familie destul de mare.

In final nu pot decat sa va doresc sa ajungeti acolo in vizita daca aceasta destinatie va atrage, iar daca nu, putem incerca sa vizita aceasta destinatie numai virtual, folosindu-ne de multitudinea de informatii scrise si vizuale de pe internet si/sau televiziune.