Diverse

Importanta jocurilor friv pentru copii

jocuri-frivUn numar mare de parinti resping automat ideea beneficiilor aduse de jocurile online in viata copiilor lor. Cu toate acestea, jocurile friv sunt foarte utile in dezvoltarea aptitudinilor. Cat timp sunt stabilite anumite reguli cu copilul si se creeaza o intelegere pozitiva in jurul ideii de a accesa aplicatiile online, atunci probleme precum orele tarzii la care sa iti gasesti copiii in fata calculatorului, dezinteresul in activitatile scolare, munca sau situatii in care copilul se autoizoleaza, acestea nu vor mai reprezenta pentru mult timp o cauza de stres.

Exista o multitudine de jocuri y20 distractive si catalogate in functie de varsta ce pot oferi oportunitati copilului de a-si exersa creativitatea, a stabili obiective, a persevera sau de a-si dezvolta responsabilitate, poate chiar sa invete si informatii noi. Jocuri in care trebuie sa ai grija de un animal de companie, sa ingrijesti unul, sa construiesti orase sau sa plantezi, puzzle-uri sau orice astfel de aplicatie ce nu implica violenta poate fi interactiv si educativ.

Jocurile friv sunt amuzante si utile

Primul motiv important pentru a lua in considerare o astfel de activitate este faptul ca acestea sunt incredibil de distractive. De fapt, sunt oameni de orice varsta ce aleg sa isi ocupe timpul liber in compania unui astfel de joc.

Al doilea motiv de luat in calcul il reprezinta gratuitatea. Astfel, orice persoana care are o conexiune stabila de internet si un dispozitiv de pe care sa ruleze un browser poate sa ia parte la activitatea de divertisment. Asta inseamna ca activitatea este disponibila pentru oricine. In special in ultima perioada, majoritatea jocurilor friv au fost concepute sau schimbate in asa fel incat sa poata fi accesate si prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Multe jocuri presupun atingerea unor obiective concrete pe care fiecare jucator trebuie sa le atinga la fiecare nivel. Aceasta caracteristica este relevanta in dezvoltarea capabilitati copilului de a se motiva pentru a obtine ceva sau de a invata sa isi plaseze obiective in viata si sa inteleaga ca cele mai importante sunt prioritare. Prin atingerea de obiective care, de obicei, nu sunt simple, copilul va persevera si isi va dezvolta calitatile ca urmare a incercarii prin mijloace superioare cunostintelor curente sa ajunga in punctul propus.

Tinand cont de faptul ca domeniul tehnologiei si al internetului este unul ce are de gand sa acapareze o mare parte din viitoarele industrii, activitati si branduri de viitor, jocurile online pot fi un bun loc de plecare pentru progresul copilului in ceea ce priveste abilitatile sale de accesare a internetului. Nu ii poti cere unui copil de varsta frageda sa citeasca pe internet, sa caute diverse lucruri educative. Pe langa faptul ca acesta nu va fi motivat de nimic sa faca asta si va interveni monotonia, existenta jocurilor ii tenteaza mai mult decat activitatile standard de utilizare a internetului, pe care nici macar anumiti adulti inca nu le stapanesc prea bine.

Mai mult de atat, in urma regulilor stabilite cu privire la perioada destinata jocurilor friv, cel mic va invata sa isi gestioneze eficient timpul si sa devina responsabil. E esential ca printre activitatile zilnice de baza ale unui copil sa fie presarate si cateva zeci de minute in care sa se acorde atentie aplicatiilor online, cu precizarea ca trebuiesc alese doar cele corespunzatoare, ghidandu-ne si dupa varsta.