Diverse

Diferente intre otel si aliaj in constructia jantelor auto

Orice autoturism are rotile formate dintr-un ansamblu de anvelope si jante, acestea din urma fiind extrem de importante pentru buna functionare a masinii. Daca anvelopele sunt aproximativ identice, formate din aceeasi compozitie, la jante exista diferente notabile care pot influenta alegerea si de care trebuie sa tineti cont.

Jantele de otel si cele de aliaj sunt doua tipuri foarte comune folosiite de toti soferii care isi doresc sa aiba parte de experiente placute cu masina si sa o protejeze in acelasi timp.

Principalele diferente intre aceste doua tipuri rezida in durabilitate, rezistenta si design.

Vehiculele mai vechi sunt aproape in unanimitate dotate cu jante din otel, acesta fiind un material mai ieftin, care poate fi facut in forme diferite destul de usor. Evolutia a atras tuturor soferilor atentia asupra jantelor din aliaj, care sunt mult mai puternice si mai usoare, facilitand modul in care masina ruleaza. Pe de alta parte, jantele de aliaj imbunatatesc vizibil aspectul autoturismului, reusind sa-i ofere un design actual foarte atragator.

Jantele din aliaj sunt fabricate din metale usoare precum aluminiu, nichel, magneziu sau o combinatie a acestora. Avand o greutate mult mai redusa decat cele din otel, jantele de aliaj permit o accelerare, dar si o oprire mai usoara a masinii. Greutatea mai mica reprezinta mai putina presiune asupra componentelor suspensiei, dar si o imbunatatire si un ajutor pentru sistemul de franare. In conditii extreme de temperatura, jantele din aliaj sunt mult mai capabile sa disipeze caldura departe de componentele franei, spre deosebire de jantele din otel. Una dintre explicatii este legata de faptul ca aluminiul este un conductor termic mult mai bun decat otelul.

Este adevarat, exista jante auto din aliaj mai scumpe, insa ele reprezinta o investitie mai sigura. Tehnicile de productie superioare, dar si avantajele oferite de rezistenta in timp reprezinta doua aspecte avantajoase ale produselor din aliaj. Jantele realizate din aliaj nu ruginesc, nu se deterioreaza usor si isi pastreaza aspectul impecabil timp indelungat. Aliajele sunt mai favorabile stilului complex al rotii si imbunatatesc aspectul general al masinii. Acestea se potrivesc de minune oricarui stil si asigura un aspect foarte atragator, care se pastreaza in timp.

Asadar, atunci cand va ganditi sa achizitionati o pereche de jante noi, este bine sa tineti cont de toate aceste aspecte, precum si de necesitatile pe care le aveti. Magazinul Autochrome va pune la dispozitie o gama variata de jante de aliaj care se potrivesc de minune oricarui autoturism. Designul impecabil, calitatea superioara, preturile atractive, toate sunt cateva dintre motivele pentru care puteti alege cu incredere jantele de aliaj de la Autochrome. Oferta este foarte variata si va ofera satisfactii numeroase pe termen indelungat.

Daca doriti sa-i oferiti autoturismului un refresh de care are nevoie, dar si conditii sigure de functionare, o pereche de jante de aliaj poate fi schimbarea de care masina dumneavoastra are nevoie.