Diverse

Curiozitati despre viata de cuplu

In mod tehnic nu exista contraindicatii, desi raporturi sexuale in spatiu ar comporta mai multe dificultati decat normalul sex “terestru”. Totul depinde de conditiile de microgravitatie: fara greutate totul fluctueaza, deci a avea un raport sexual e necesar sa te sprijini de peretii navetei. Dincolo de asta, absenta gravitatiei duce la scaderea presiunii sanguine si asta comporta o diminuire a dimensiunii penisului. O alta mica problema ar fi ca transpiratia produsa de cei doi ar fluctua sub forma de picaturi in jurul partenerilor spatiali.

Dar oare, pana acum, a facut cineva sex in spatiu? Vocile in acest sens sunt multe, mai ales pe versantul sovietic (actual rus). Nu exista, in schimb, o confirmare oficiala din partea astronautilor sau a agentiilor spatiale. Dimpotriva NASA neaga ca ar fi realizat un astfel de experimente in spatiu. Deocamdata singura scena de sex in spatiu este cea din filmul Uranus Experiment. Scena a fost filmata la bordul unui avion ce facea zboruri parabolice. In aceste zboruri, multumita unei manovre speciale, se poate obtine absenta de gravitatie pentru 20-25 de secunde.

Care sunt orele in care se face mai multa dragoste?

Omul este singurul animal care sufera puternice conditionari sociale cand e vorba de a alege momentul activitatii sexuale, mai ales ca are nevoie de izolare (intimitatea este o exigenta pe care animalele nu o au). Iata de ce orele cele mai dese in care se face dragoste coincide deseori cu cele serale. Pentru varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani sexul se face in jurul orei 23.30. Peste 35-40 de ani, orele dedicate sexului sunt de obicei in timpul zilei.

Dupa studii cronobiologice, orele in care suntem cel mai predispusi pentru sex sunt orele matinale, mai ales dupa 15-20 de minute de la trezire. In acel moment, pe langa ca suntem cel mai receptivi se inregistreaza o eficienta maxima a androgenilor si estrogenilor (pentru a fi mai exacti, punctul maxim de eficienta e la 7-7.30), care favorizeaza dorinta sexuala fie in barbat, fie in femeie).