Fashion

Cum sa iti alegi rochia perfecta

Rochia nu este un simplu obiect vestimentar. Pentru a face o asemenea achizitie trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte. Motivele sunt destule, dar in prim-plan raman cele legate de modul in care iti va sta pe tine si pretul, caci o rochie nu poate avea un pret banal daca iti doresti ca sa fie cu adevarat modelul perfect.

Inainte de ati achizitiona o rochie de ocazie, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte pe care le vom enumera in randurile care urmeaza.

In primul rand, rochia trebuie sa se potriveasca cu evenimentul la care vei participa. De exemplu, daca este ziua celei mai bune prietene si o vei petrece intr-un club, cu siguranta nu vei alege o rochie larga si extra-eleganta. In schimb, daca evenimentul va fi o petrecere de nunta sau un alt eveniment select, rochia trebuie sa fie una pe masura. Nicidecum una extrem de sexy, dar nici sa ascunzi tot ce ai mai frumos. Nu este indicat sa cumperi o rochie de compromis. Mai exact, pe care sa o porti si seara in oras si la evenimente mai speciale. Pur si simplu vei esua.

Dupa ce ai stabilit care va fi destinatia rochiei, al doilea aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere este modelul rochiei. Mai exact, trebuie sa alegi o rochie care sa iti scoata in evidenta partile forte ale corpului. Da, chiar si la un eveniment select rochia trebuie sa iti scoata in evidenta formele, dar cu mai multa moderatie. Chiar si o rochie de club nu trebuie sa fie intotdeauna stramta si extrem de sexy. Daca ai un corp in care formele sunt mai ample, o rochie stramta pe talie nu te va ajuta deloc. Daca soldurile sunt mai proeminente, o rochie stramta nu iti va subtia corpul, ci iti va scoate in evidenta defectele. Asa ca, alege o rochie care sa te avantajeze pe tine. In loc sa porti o rochie stramta care sa iti scoata in evidenta partile mai putin placute, mai bine alege o rochie cu un decolteu usor mai pronuntat. Cu siguranta vei iesi in avantaj.

Cu siguranta nu intotdeauna iti permiti sa iti achizitionezi rochii de seara, ca mai apoi sa iti cumperi si setul de accesorii care sa se sorteze cu rochia noua. De aceea, daca ai deja o serie de accesorii, coliere, bratari, cercei sau inele ce pot fi asortate cu usurinta, arunca o privire peste ele si stabileste ce rochie se potriveste. Dupa ce ai ales accesoriile ce vor urma a fi asortate cu rochia, este mult mai usor sa alegi o rochie indiferent daca obiectul vestimentar il vei cumpara dintr-un magazin clasic sau dintr-un magazin online.

O rochie nu se va cumpara niciodata in graba si nici fara o analiza atenta. Compromisurile nu isi au locul cand vine vorba de achizitionarea unei rochii dintr-un motiv foarte simplu, o rochie nu se va purta cu un alt obiect vestimentar, asa ca, nu poti ascunde zonele care iti displac. De aceea, inainte de a achizitiona un astfel de obiect vestimentar, analizeaza foarte bine mai multe modele si apoi hotarasta-te asupra unei singure rochii.