Diverse

Cum sa cumperi si sa vinzi EURO?

De cele mai multe ori, afacerile chiar si la nivel national, se pot realiza atat cu Lei cat si cu Euro. Acest lucru se intampla datorita faptului ca in Romania, se va introduce Euro ca moneda de schimb dar si pentru faptul ca majoritatea celor care cumpara, vin din afara tarii si le convine mai mult sa foloseasca euro ca moneda de schimb, avand in vedere ca sunt obisnuiti cu valoarea acesteia.

Totusi, pentru toti cei care sunt nevoiti sau care pur si simplu vor sa cumpere sau sa vanda euro, spun ca este destul de important sa fii la curent cu tot ce tine de cursul valutar BNR. Bine, asta doar in cazurile in care ai de tranzactionat de la cateva mii de euro in sus. Pentru cei care vor doar sa schimbe cateva sute de euro, primite de la rude, din strainatate, importanta cotatiilor valutare nu mai reprezinta un asa mare aspect de luat in seama.

Cei care vand sau cumpara regulat euro, cei care tranzactioneaza pe piata Forex sau la Bursa, pot fi la curent cu aspectul amintit prin aplicatii pe calculator de tip: curs valutar online. Astfel, in orice moment, vor putea observa live care sunt preturile de vanzare si cumparare si pot hotara cand e mai avantajos sa vanda sau sa cumpere.

Revenind la toti cei care vor sa schimbe euro in lei sau invers, insa in sume relativ mici, si acestia ar trebui sa aiba in vedere cele mai bune variante de curs valutar case de schimb astfel incat intotdeauna sa obtina pretul cel mai bun si atunci cand vand, si atunci cand cumpara. De aceea, recomandarea mea pentru aceasta categorie de persoane care tranzactioneaza, este sa se intereseze mereu, mai ales la bancile care efectueaza schimb valutar, deoarece de obicei, aici vor putea obtine mereu cele mai bune cotatii.