Diverse

Cum alegi cadoul perfect? Partea I

Sarbatorirea unei onomastici sau a unui eveniment atrage dupa sine si cumpararea unui cadou pentru persoana carei ii este adresata petrecerea. Problema intervine atunci cand lipsesc ideile de cadouri pentru acea persoana. Incercarile de a cumpara cadoul perfect si de a iesi in evidenta fata de ceilalti invitati vor esua cu siguranta daca nu se tine cont de cateva sfaturi.

Factori de care trebuie sa se tina cont la cumpararea unui cadou
Inca inainte de a se alege un cadou, trebuie analizate si tinut cont de cateva aspecte.

Daca persoana careia i se adreseaza cadoul nu face parte din cercul de prieteni sau nu este foarte apropiata, iar invitatia la petrecere s-a facut printr-o cunostinta comuna, alegerea cadoului este mai simpla deoarece in acest caz se pot cumpara lucruri care fac parte din categoria „cadouri generale”. In functie de varsta, sex, dar si de felul de a fi al persoanei sarbatorite, se pot cumpara cadouri nereprezentative, de genul bauturilor alcoolice pentru barbati (intotdeauna binevenite la petreceri), iar in cazul fetelor se pot cumpara flori, alaturi de jucarii de plus, prajituri si jucarii de orice fel in cazul copiilor sau obiecte practice in cazul persoanelor mai in varsta.

In schimb, daca persoana careia i se adreseaza cadoul este una foarte apropiata, lucrurile stau cu totul diferit. In acest caz, alegerea unui cadou fara semnificatie nu va aduce nici un fel de satisfactie celui care l-a cumparat, dar nici persoanei careia ii este adresat.