Cugetari

Cea mai buna prietena

Va cunoasteti din copilarie, v-ati inteles bine multi ani, v-ati ajutat, dar simti ca ceva nu mai merge. Este momentul sa o supui la cateva teste ca sa iti dai seama daca intr-adevar iti este prietena.

Iesiti in oras la o terasa si 2 tipi va abordeaza. Ii spui ca nu te intereseaza nici unul dintre tipi, nici pe ea parca nu o intereseaza sau ii spui care iti place mai mult si ea raspunde ca si ei tot el ii place.

O suni sa ii povestesti ce zi groaznica ai avut la serviciu si cat de obosita esti. Te asculta dar nu o intereseaza. Ea vrea doar sa te convinga sa iesiti in oras in loc sa te sfatuiasca sa te relaxezi si sa te odihnesti acasa.

Te-ai certat cu prietenul tau din vina lui si iti propui sa nu il mai cauti. Ea te sfatuieste sa nu il suni nici in ruptul capului ca te va considera o „proasta”, insa nu este asa. Nu trebuie sa fii orgolioasa si mai ales daca este prima lui greseala, poti sa ii mai dai o sansa (daca nu iti este deloc indiferent).

Este cam bagacioasa! Vrea sa ii povestesti cu lux de amanunte ce ai facut in vacanta, ce vorbesti cu prietenul tau, unde si cu cine iesiti, vrea sa iasa si ea cu voi etc. Tu trebuie sa pastrezi distanta intre iubitul tau si prietena ta. Este prietena ta, nu trebuie sa fie si a lui pentru ca mai tarziu poti sa ai surprize sa te barfeasca la el sau sa iasa numai ei doi, sub pretextul ca sunt prieteni si nu ar trebui sa te deranjeze.

Cere-i sfaturi atat ei cat si mamei tale. Mama nu te va minti niciodata, in schimb prietena ta te poate minti.

Ai ajutat-o mereu cand a avut nevoie si ti se pare ca nici macar nu apreciaza. Prefa-te ca ai nevoie sa te imprumute cu o suma de bani si vezi cum reactioneaza. Daca iti raspunde ca nici ea nu are si nu stie cum sa evite discutia, e cazul sa iti dai seama ca nu iti mai este prietena ci doar o cunostinta, deoarece o persoana care tine la tine va incerca sa faca tot posibilul sa te ajute.

In momentul in care iti faci un nou prieten si esti foarte incantata, ea ii observa toate defectele si te sfatuieste sa il lasi.

La evenimentele importante din viata ta este prezenta sau se scuza ca este obosita?

In multe cazuri poti sa iti dai seama daca iti este o prietena adevarata sau nu. Uneori este bine sa trecem cu vederea anumite lucruri sau fapte, sa uitam sau sa iertam, dar trebuie sa ii spui ca sa stie ce anume te-a deranjat. Daca se repeta si iar se repeta, nici tu nu poti ierta la infinit oricat de mult ai tine la ea.