Alimentatie

3 optiuni de indulcitor pe care le poti adauga in cafeaua de zi cu zi

Tocmai ti-ai cumparat un espressor si, dupa ce ti-ai preparat prima cafea sau espresso la el, te gandesti sa o indulcesti cu clasicul zahar? Zaharul este o optiune populara si sigura si poate fi gasit oriunde, dar nu toata lumea vrea sa foloseasca zahar solid sau cristale de zahar. Exista o multime de alte optiuni care ofera arome unice. Iata 3 optiuni de indulcitor pe care ii poti adauga in cafeaua preparata la cafetiera:

1.Agave

Ai vazut vreodata in vreo cafenea o sticla de sirop care aduce la consistenta cu mierea? Acesta este probabil agave, un indulcitor pe baza de plante, care este mai dulce decat zaharul. Este indicat, in aceasta privinta, sa adaugi cate putin, nu mult deodata. Agave este in mare parte fructoza, deci are o aroma mai blanda decat zaharul. Datorita naturii sale inopinate, este usor sa amesteci agave in cafeaua fierbinte. Caldura bauturii dizolva siropul care iti ofera sansa de a bea o bautura usor dulce.

2.Mierea

Este destul de obisnuit sa indulcesti ceaiul cu miere, dar ai adaugat vreodata miere in cafea? Mierea confera cafelei facute la espresso un gust unic, mai ales in functie de locul in care a fost colectata. Albinele care frecventeaza perfect campurile de lucerna, de exemplu, vor crea miere care este de culoare galbena sau alba si are o aroma foarte usoara. Cele care polenizeaza hrisca vor crea miere de culoare maro inchis, care are un gust bogat si puternic. Incearca sa degusti diverse sortimente de miere inainte de a te decide pe care sa il adaugi in cafeaua ta. In general, optiunile mai usoare au arome mai putin intense, in timp ce sortimentele de culoare mai inchisa confera arome mai notabile. Pentru a obtine cu adevarat o perspectiva asupra mierii, discuta cu apicultorii locali pentru a afla ce polenizeaza insectele lor. Adauga o lingurita de miere la cafea, amesteca si apoi soarbe cafeaua savuroasa.

3.Siropul de artar

Nu trebuie sa fii Canadian ca sa poti adauga sirop de artar la altceva decat la clatite. De ce ar trebui sa incerci sa adaugi acest sirop delicios la cafeaua ta? Siropul de artar este un indulcitor, dar ofera mai mult decat o aroma dulce. Ca si mierea, are multe arome unice, toate in functie de complexitatea lotului. Siropul de artar vine in multe arome, cum ar fi de alune si de vanilie.