Casa

Shabby Chic – adopta un nou stil pentru casa ta

Astazi cand vine vorba de decorarea casei, alegerea unui stil reprezentativ pentru cei doi membri ai familiei nu se rezuma doar la rustic, traditional si modern. An de an, noi curente in amenajare si decorare isi fac loc in casele si in inimile oamenilor de pretutindeni. Este si cazul stilului shabby chic, un curent modern, boem si romantic, curent care caracterizeaza o persoana visatoare, care iubeste sa fie inconjurata de frumos si de lucruri frumoase, stil care incet incet a patruns si in casele din Romania.

Daca stii ca acest gen te poate caracteriza, adopta cateva idei din articolul prezent pentru un decor boem.

Albul este elementul comun al unui astfel de decor; albul si imprimeurile colorate dar fara a exagera. De exemplu, in cazul bucatariei, alege o mobila alba cu canale care sa marcheze marginile sertarelor, pentru decor. Ceea ce face diferenta in cazul acesta, sunt butonii, manerele sertarelor, elementele decorative. Desi sa gasesti combinate toate cele 3 elemente la un loc este mai dificil, exista cateva solutii de compromis. O varianta este achizitionare de mobila de bucatarie stock si schimbarea butonilor si a manereleor cu unele cumparate separat, chiar second hand pentru un aspect patinat, boem, vintage. Detaliile, cum ar fi perdeaua, draperia si decoratiunile sunt chestii de gust si de cromatica in acest context, astfel incat nu ar trebui sa puna prea multe probleme; pentru maxi efect alegeti o perdea scurta, pana la jumatatea geamului.

In cazul unui cuplu, situatia se schimba pentru ca sotul sau partenerul de viata poate refuza sa traiasca intr-un decor floral; asa ca in locul unei draperii florale sau a unei canapele cu husa florala, alegeti unele cu imprimeu textil, sau din in. Elementele shabby vin de data asta din decoratiuni si alte piese de mobilier. O biblioteca baroca, un scrin vechi si colorat sau un covor tesut manual. Partea masculina in incapere se asterne in jurul tehnologiei; televizorul si sitemul audio isi regasesc locul intr-o zona centrala, asezate pe o comoda vintage pentru a imbina modernul cu romanticul. O idee foarte simpatica este ca deasupra usii de la intrare, pe interior sa se regaseasca cuvantul HOME scris din litere pictate colorat.

Pentru dormitor, alege un pat din lemn forjat si o saltea inalta pentru a oferi senzatia de confort si un somn linistitor. Mobila de dormitor este mai simplu de organizat pentru a obtine stilul shabby; practic nu ai nevoie decat de pat ca piesa centrala, o sofa ca piesa de decor, perne de diferite dimensiuni si culori pastelate si perdele cu draperii, elemente care aici pot fi cat de romantice se poate. restul, noptierele si politele sunt piese optionale.

Simplu si la indemana oricum; stilul shabby chic poate fi recreat total sau partial in orice incapere cu putina imaginatie si investitie financiara minima.