Casa

Idei pentru amenajarea bucătăriei în anul 2018

O bucătărie trebuie să fie bine organizată, accentul se pune pe detalii. Dacă am ține cont de noutățile în domeniu prezentate de producătorii de mobilier pentru bucătărie, am putea spune că există un lucru comun la toți – faptul că bucătăriile sunt frumoase și practice. Producătorii au dat o atenție mare la detalii.

Idei pentru amenajarea bucătăriei

În acest an este în trend bucătăria care are multe dulapuri suspendate, foarte elegante, compacte, care oferă o ambianță modernă și minimalistă. Acest lucru este bun pentru că se creează mult spațiu liber în jur. Desigur se pot folosi și rafturi destinate depozitări ustensilelor și produselor alimentare, care pot avea de asemenea un design modern. Acestea pot fi mobile sau fixe, din lemn sau din oțel inoxidabil. La rafturile mobile din bucătărie se pot aplica roți pentru cărucioare de pe RoțiRole.com și astfel ele se pot deplasa cu ușurință în spațiul respectiv. Acestea sunt rezistente, au un aspect frumos și sunt realizate din materiale care nu deteriorează gresia sau parchetul.

Specialiștii în design recomandă în acest an combinarea pieselor moderne cu piesele vechi în bucătărie. Se pot folosi piese de mobilier din lemn, din sticlă sau din oțel inoxidabil. Desigur pentru acest an cele mai populare sunt dulapurile din oțel inoxidabil, care au un design modern. Interiorul sertarelor și dulapurilor oferă de asemenea opțiuni interesante de design.

În bucătărie trebuie să se țină cont și de elementele de mobilier dar și de aparatura electrocasnică, modelul de gresie și de faianță. De asemenea contează ca iluminatul să fie de calitate și decorațiunile cât mai interesante.

Există diferite stiluri de bucătării care impresionează prin faptul că sunt frumoase, funcționale și oferă o atmosferă confortabilă. Drept urmare, este bine să se țină cont de tendințele modei, de aspect, dimensiuni, design, dar mai ales de preferințele personale. La bucătării tendințele se schimbă dar nu atât de radical cum s-ar aștepta oamenii. Mulți producători au aplicat o tendință în mod principal în acest an – de a folosi materiale ecologice, care sunt benefice pentru sănătatea oamenilor. Desigur aici apare dezavantajul costurilor ridicate pentru astfel de materiale.

Pentru bucătărie se merită să faci o investiție financiară semnificativă pentru că aici atmosfera trebuie să fie plăcută. În bucătărie mănânci, lucrezi, gătești preparate culinare diferite, servești o cafea dimineața, etc. De asemenea, aici ar trebui să fie o atmosferă romantică mai ales pentru cuplurile de îndrăgostiți. După cum se știe dragostea trece prin stomac. Culorile trebuie să fie pastelate, vesele, iar materialul recomandat este lemnul.

Pentru cei care iubesc natura, designul trebuie să fie predominant în culori naturale, de bej, maro, galben, verde, ocru. Elementele decorative pot fi fructele și legumele proaspete sau ghivecele cu ierburi și plante aromatice. Nuanțele de roz și alte culori foarte deschise sunt perfecte pentru bucătăriile în stil retro. De asemenea mobilierul trebuie să fie din lemn de culoare deschisă sau din lemn masiv în culoarea sa naturală.

În anul 2018 sunt în trend bucătăriile monocrome dar și bucătăriile care folosesc materiale de culori diferite. Paleta de culori este impresionantă în acest an, cuprinde nuanțe de ultra violet, roz, verde deschis, galben, turcoaz, etc. Cele mai apreciate culori sunt cele pastelate care creează un mediu relaxant. Unii clienți preferă bucătăriile în culori puternice pentru că acestea au o anume personalitate. De asemenea, sunt în tendințe culorile neutre, de crem, alb, gri sau nuanța nisipului.

Blatul de bucătărie trebuie să fie dintr-un material foarte bun, durabil, cu un aspect elegant. Când sunt foarte multe opțiuni pe piață este greu de ales un blat perfect de bucătărie. Cele mai populare sunt blaturile din lemn solid sau blaturile laminate. În anul 2018 sunt la modă și blaturile din piatră naturală, din marmură, granit, travertin în culori deschise, calde. Cel mai important pentru aspectul blatului este materialul folosit la realizarea lui, dar și finisajul cantului. Orice blat trebuie să aibă rotunjirea cantului perfectă, acest detaliu este deosebit de important. Dacă vrei un blat de bucătărie în stil exotic poți alege ca material lemnul de stejar sau granitul.