Diverse

Electrolux testeaza ideea companiei Uber in privinta masinilor de spalat

Poti deja sa te “plimbi” in masinile strainilor atunci cand mergi cu Uber, precum si sa le inchiriezi camerele, dar ce ar fi daca ai putea sa le folosesti si masinile de spalat? Cei de la Electrolux considera ca aceasta idee merita incercata.

CEO-ul Jonas Samuelson a sustinut ca Electrolux se gandeste serios la a testa ideea unei spalatorii de “tip Uber”, unde ai putea plati pentru a iti curata hainele in casa altcuiva. Acest lucru ar necesita o abundenta de masini conectate pentru a putea fi concretizat, dar te-ar ajuta sa recuperezi o parte din costul echipamentului care ramane inactiv in cea mai mare parte a saptamanii (asta in cazul in care accepti sa permiti strainilor, contra-cost, sa iti foloseasca masina de spalat).

Compania nu ignora potentialele obstacole juridice si tehnice pe care le-ar implica un astfel de serviciu. Cine acopera costurile in cazul in care o masina de spalat ar miscora un pulovar al unui client? Dar securitatea sau compatibilitatea pe termen lung?Maisnia de spalat

Exista, desigur, si alte aspecte pe care cei de la Electrolux ar trebui sa le aiba in vedere si intrebari la care trebuie sa raspunda. De exemplu, proprietarul ar trebui sa gazduiasca in casa lui clientul, in timp ce acesta asteapta ca hainele sale sa fie spalate, sau nu? Si cum se pot asigura ca oamenii nu vor cumpara proprietati doar pentru a le transforma in spalatorii improvizate, la fel cum unii au transformat apartamente si case in hoteluri Airbnb ilegale?

Jonas Samuelson nu a declarat cat de bine se desfasoara testele si nici nu ofera un fel de “orar” care sa spuna cand ar fi cei de la Electrolux pregatiti pentru a lansa acest serviciu. Cu toate acestea, nu ar fi surprinzator daca compania aceasta celebra chiar va lansa acest program innovator, dupa ce va aborda in mod corespunzator anumite lucruri importante.

O astfel de optiune de a permite strainilor contra-cost sa iti foloseasca masina de spalat ar fi interesanta. La urma urmei, multi clienti ar fi mai interesati sa cumpere masini de spalat Electrolux  daca stiu ca pe termen lung vor castiga bani din asta, permitandu-le anumitor straini sa le foloseasca, decat daca doar vor consuma bani spalandu-si saptamanal sau de doua ori pe saptamana rufele. In acest sens, atat proprietarii de masini, cat si clientii, vor avea de castigat din aceasta afacere.