Casa

Despre amenajarea gradinii pe spatiu ingust

Pentru a amenaja o gradina intr-un spatiu ingust este nevoie de multa ingeniozitate si putin efort. In aceste cazuri in care spatiul de langa casa nu e suficient de mare pentru o gradina mare trebuie sa ne multumim cu ce avem si sa ne gospodarim in asa fel incat sa combinam utilul cu placutul.

Astfel de cazuri in care sa nu avem spatiu pentru gradina se poate intampla cand locul de casa este mic iar singurul spatiu ramas dupa construirea casei ramane o fasie relativ ingusta care trebuie sa fie utilizata si pentru aleea de trecere. Dupa ce trasam latimea si forma aleii de gradina si o pavam cu pietre decorative, primim imediat forma gradinii noastre, spatiul care a ramas nepavat. Pentru a o face mai interesanta si spatiul ne permite, aleea poate fi conceputa in forma serpuita astfel va aduce o dinamica speciala locului.

Aleea poate fi facuta din pavaje si borduri sau piatra naturala decorativa pentru gradini fara bordura, depinde de tipul si stilul gradinii cu care dorim sa ne mandrim. Spatiile ramase goale pe ambele parti ale aleii pot fi destinate florilor si plantelor perene care infloresc timp de 2-3 luni pe an.

De multe ori daca spatiul permite se lasa spatii verzi sau gazon iar florile si plantele perene sunt grupate ca elemente decorative colorate pentru a inveseli privelistea. In acest caz nu este nevoie ca aleea sa fie ingradita, ea practic apare din gazon parca ar fi urma lasata de timp in iarba marunta.

Pentru ca spatiul este ingust este bine sa nu utilizati plante foarte mari, ele chiar daca arata foarte bine in spatii mari, dar cand spatiul este restrans este bine sa utilizati mai degraba oaze de flori de dimensiuni mici sau grupuri de flori in ghiveci pe mici constructii de piatra sau suport. Pe internet puteti gasi firme care ofera solutii ingenioase pentru amenajarea  si intretinerea gradinilor de diverse marimi si tipuri, pentru comenzi sau informatii suplimentare in legatura cu amenajari gradini si spatii verzi vizitati site-urile de specialitate.