Diverse

Cum gasesti cea mai buna oferta pentru team building?

Intr-o societate care pune tot mai mare accent pe calitate, ca si factor esential in diferentierea serviciilor oferite de diverse firme sau companii, se remarca ascensiunea providerilor de solutii de team building. Si pe piata de specialitate din Romania se observa dezvoltarea acestui segment, in numeroase orase, din diverse colturi ale tarii. Cum alegem insa o oferta de team building care sa se potriveasca echipei pe care vrem sa o facem parte unui astfel de program?

O serie din factorii sau criteriile pe care le vom enumara in continuarea articolului pot sa primeasca raspuns prin consultarea site-ului oficial al societatii respective; pentru unele intrebari insa, va trebui sa solicitam raspunsul direct.

Intrebari pe care trebuie sa le adresam fara ezitare

– Se pot concepe programe de team building care sa se plieze perfect dupa nevoile clientilor ? O astfel de intrebare este justificata in contextul in care fiecare grup ce participa la un astfel de program este diferit, are puncte forte, puncte slabe, avand si o anumita perioada de timp, limitata, pentru atingerea obiectivelor propuse, discutate cu firma contractanta. Solicitarea informatiilor legate de programe ce au fost concepute de grupuri cu acelasi specific, cu probleme asemanatoare poate sa va ajute. Nu ezitati sa invatati din greselile altora, stiind ce sa evitati.

– O a doua intrebare, la fel de importanta este: exista personal profesional care avand pregatirea in acest segment, reuseste sa contureze si sa duca la bun sfarsit desfasurarea unui astfel de eveniment? Experienta este un alt atuu, la fel cum este si atestarea profesionala.

– Care este infrastructura folosita ?

– Care sunt cunostiintele teoretice pe care le poseda cei care dirijeaza aceste programe? A fi in stare sa duci oamenii pe munte, facilitandu-le diferite activitati extreme, intr-un mod placut nu este chiar totul. Cunoscand bazele managementului, intelegand psihologia grupurilor si a echipelor, e foarte bine ca si clientii sa inteleaga ce li se transmite dinspre conducere – asadar, uneori substanta e mai importanta decat vorbaria.

– Exista testimoniale sau pareri din partea altor clienti care au mai participat la astfel de cursuri de team building, prin aceeasi echipa? Experienta e, asadar, un factor decisiv esential.

– Sunt folosite echipamente adecvate, atestate si in stare buna? Fie ca e vorba de o saptamana in salbaticie, un weekend in cabana sau in zona ei, un bun echipament pentru sporturile si activitatile planificate este esential. Siguranta este o chestiune ce nu poate fi supraevaluata; de asemenea, reflecta profesionalismul si interesul firmei ce opereaza evenimentul la care luati parte.

– Cum sunt dezvoltate sau elaborate activitatile sau conceptele mentionate anterior? Exista o oferta de team building care sa va capteze cu adevarat atentia voastra si a intregii echipe?

Acestea trebuie sa se muleze pe nevoile specifice ale clientilor, sau sa simuleze o astfel de situatie sau tematica. Sablonarea, plafonarea, poate fi un pericol iminent uneori.

Nu in ultimul rand, puneti accent pe reputatie, credibilitate si experienta, cat si pe locatiile disponibile si modul in care se planifica rezervarile unor astfel de programe de team building – deoarece este important ca toti membrii grupului sa poata participa, alaturi de parte a conducerii.