Diverse

Atunci cand nu iti traiesti viata asa cum vrei – III

4. Comparati-va cu altii
Pericolul de a va compara cu ceilalti este ca s-ar putea sa credeti ca faceti atat de bine incat sa va relaxati prea mult. Sau s-ar putea sa aflati ca oamenii cu care va comparati sunt cu cativa kilometri inaintea dvs. si s-ar putea sa va descurajati.

Sigur, ar trebui sa concurezi cu cineva; dar persoana respectiva nu este altcineva, decat persoana pe care ai fost ieri. Atata timp cat azi te descurci mai bine decat ai facut ieri si faci asta in fiecare zi, ai deja succes.

„O floare nu se gandeste sa concureze cu floarea de langa ea, ci doar infloreste.” – Zen Shin

5. Asumarea usoara a autoeducarii
Un om intelept, Jim Rohn, a spus odata, „educatia formala te va face sa traiesti. Educatia de sine va va face o avere. ” si exista o multime de adevar in asta.

Ei nu va invata conceptul de design al stilului de viata pentru libertatea absoluta in scoala. Puteti afla asta doar citind carti (sau ascultand carti audio) precum saptamana de lucru de 4 ore de Tim Ferriss.

In scoala, ei nu va invata conceptul care schimba viata privind stabilirea obiectivelor. Dar poti invata din carti precum Obiective! De Brian Tracy; asta iti arata cum sa obtii tot ce iti doresti mai repede decat ai crezut vreodata posibil.

S-ar putea ca parintii sa nu va invete cum sa obtineti libertatea financiara (poate ca nu sunt ei insisi independenti financiar); dar puteti invata ceva de genul acesta in Rich Tad, Poor Dad de Robert Kiyosaki.

Ideea este ca nu conteaza daca sunteti un medic care, de asemenea, vrea sa faca mai bine; un om de afaceri care vrea sa inainteze mai repede; sau o persoana care doreste doar sa traiasca mai fericita, exista bloguri, carti, podcast-uri si alte lucruri care va pot salva ani de munca grea si de a invata drumul greu.

Dupa cum spune zicala populara, cunoasterea este putere.