Fashion

Timex – un brand longeviv ce surprinde prin colectiile sale originale si inovative

Cu o istorie fluenta ce a inceput o data cu mijlocul secolului al XIX- lea, influentele brandului Timex au ajuns pe piata de profil prin intermediul companiei „Waterbury Clock Company”. In momentul respectiv, numele acestei companii era pronuntat de majoritatea pasionatilor de ceasuri tocmai pentru ca era singura societate comerciala gata sa zdruncine filozofia designului elvetian – unul intangibil din punctul de vedere al specialistilor de la acea vreme.

Cum intentiona compania „Waterbury Clock Company” sa se remarce intr-o lume guvernata de faimoasele si apreciatele ceasuri elvetiene? Raspunsul a constat in doua argumente solide, ce nu si-au pierdut din putere nici pana in ziua de astazi: inovativitatea design-ului si  utilizarea exclusiva a tehnologiilor de top.

Insa, ceasurile gravate cu brandul Timex au ajuns in lumina reflectoarelor si, implicit, in fata publicului general incepand cu anul 1950. Inca de la prima vedere acestea impresionau prin eleganta lor aparte, prin intermediul anumitor caracteristici menite sa revolutioneze moda acestor bijuterii ( de amintit fiind rezistenta lor sub apa sau rezistenta la socurile metalice), dar si prin faptul ca aduceau in prim plan propria lor personalitate.

Avand in vedere faptul ca sectorul comercial destinat acestor accesorii era unul mai mult decat competitiv, cei de la conducerea brandului Timex au ales sa includa in colectiile lor si modele neconventionale, asa cum sunt acele ceasuri Timex multifunctionale. Acestea se adresau cu preponderenta publicului masculin, reprezentantii acestuia fiind intotdeauna aflati in cautarea unor „bijuterii inteligente”, gata sa le fie utile in mediul cotidian sau in cel profesional. In acest mod au luat nastere si au devenit deosebit de populare ceasurile Timex prevazute cu alarma, busola sau chiar cu termometru. O alta functie interesanta reprezentativa pentru acest brand poarta denumirea emblematica de „Indiglo” –  rolul acesteia fiind de a lumina la intuneric prin apasarea unui simplu buton.

Si totusi, compania Timex nu isi dorea sa se limiteze doar la o anumita sectiune de „accesorii”, ci avea in plan sa isi valorifice propriile colectii astfel incat acestea sa raspunda „afirmativ” tuturor cerintelor extistente pe piata. Incepand cu ceasurile elegante si sofisticate pentru reprezentantele conservatoare ale publicului feminin si terminand cu modelele multicolore gata sa insoteasca orice personalitate moderna, Timex isi dezvolta la inceputul fiecarui sezon cate o colectie originala, accesibila, dar si foarte utila in viata de zi cu zi.

Avand in vedere faptul ca nu au neglijat niciodata vreo categorie a publicului general, cei de la Timex au castigat aprecierea celor jur, incepand cu persoanele mai putin initiate in tainele ceasurilor si pana la aceia care cunosc pe deplin tehnologiile de ultima generatie. Indiferent ca vorbim despre ceasurile automatizate, despre cele mecanice sau despre renumita tehnologie „quartz” – Timex a ramas intotdeauna prima optiune a publicului modern care mizeaza deopotriva pentru aspect si utilitate in momentul in care isi achizitioneaza un accesoriu calitativ. Asadar, vorbim despre o paleta coloristica dificil de ignorat, despre o gama prietenoasa de preturi, dar si despre un brand care nu uita sa isi incante de fiecare data potentialii clienti cu accesorii calitative, multifunctionale, si captivante prin design.