Auto

Principalele modele de scaune auto pe care le putem cumpara din magazinul Nichiduta.ro

Stim cat de importanta este siguranta micutilor dumneavoastra in momentul in care va deplasati cu masina personala, iar din aceasta cauza alegerea scaunului auto poate reprezenta o sarcina cu adevarat dificila. Insa, avand in vedere faptul ca obligativitatea scaunului auto a fost reglementata prin lege, sfatul nostru este acela de a incerca, pe cat posibil, sa alegeti un model care sa se potriveasca grupei de varsta a micutului, dar si unul care sa ii ofere confort si stabilitate la drum lung.

Scaunele al caror spatar este indreptat in sensul de mers

Magazinul Nichiduta.ro si scaunele auto pe care acesta le infatiseaza in catalogul virtual reprezinta un real sprijin pentru parintii care doresc sa investeasca in produse superioare din punct de vedere calitativ. Prima categorie asupra careia ne vom apleca atentia este aceea a scaunelor cu spatarele indreptate in sensul de mers. Aceste modele se adreseaza preponderent grupei 0+, varsta caracteristica pentru aceasta grupa pornind de la primele zile de la nastere pana la aproximativ 15 luni.

Specialistii ne recomanda sa le montam pe bancheta din spate a masinii, insa in cazurile exceptionale acestea pot fi aduse si pe scaunul din dreapta soferului. Bineinteles, vorbim despre situatiile de urgenta cand micutul se simte rau si trebuie sa fie constant supravegheat de un adult. Fiind un model recomandat nou – nascutului, acesta trebuie sa fie inclinat cu un unghi de aproximativ 30 sau 40 de grade, aceasta pozitie oferind libertate si continuitate fluxului respirator.

Scaunele auto tip „scoica”

Recomandate grupelor 0 si 1 de varsta, scaunele „scoica” detin o forma prietenoasa cu sensibila coloana vertebrala a micutului. Spre deosebire de un model convertibil clasic, scaunelul poate fi montat in mod rapid pe sasiul sau, aceasta tehnica ajutandu-va sa nu il treziti pe micut in timpul deplasarilor. Protectia ilustreaza si ea standarde ridicate, intocmai prin intermediul sistemului prevazut cu centuri de siguranta in cinci puncte. Singurul dezavantaj al scaunelului tip „scoica” este acela ca o data cu cresterea copilasului, dumneavoastra va trebui sa investiti o suma echivalenta intr-un scaun convertibil.

Scaunele auto indreptate spre sensul de mers al autoturismului

Spre deosebire de prima categorie mentionata, acestea se adreseaza grupei 1 de varsta. Asadar, copilasii cu varste cuprinse intre nu mai putin de 10 luni si maximum 4 ani pot fi plimbati in siguranta cu ajutorul acestor modele de scaune auto. Asemanator cu primele, montajul acestora este recomandat sa se efectueze pe bancheta din spate a masinii, mai ales daca scaunul din fata este protejat de un airbag. Doua aspecte interesante relationate cu aceasta categorie de scaune sunt reprezentate de sustinerea unei greutati de pana la 18 kilograme, dar si cu prezenta unui ham intre picioare – rolul acestuia fiind acela de a nu permite copilasului sa alunece sub centurile de siguranta.

Scaunele auto tip „booster”

Un model care se adreseaza copilasilor ce au depasit varsta de patru ani, scaunul tip booster poate fi considerat si un inaltator de masina. Conceptul pe care acesta il valorifica se bazeaza pe lipsa unor centuri integrate, recomandabila fiind utilizarea centurii se siguranta pentru adulti. In esenta, scopul acestui scaun este acela de a-l aduce pe micut la nivelul centurii de protectie. Pentru un plus de siguranta, parintii pot achizitiona un model prevazut cu parti laterale – acesta fiind mult mai util in contextul unui impact puternic. Sustinand pana la 36 de kilograme, scaunul auto tip booster scade riscurile de vatamare cu un procentaj de aproximativ 50%.