Aperitivele reprezinta o parte foarte importanta in cadrul unei mese sau a unei petreceri, deoarece ele sunt cele care „aduna invitatii”, starnindu-le pofta de mancare dar si de discutii, de schimbat idei, intr-un cuvant de socializare. Aperitivele sunt clasificate in functie de ingredientele dominante: aperitive cu branza, aperitive cu oua, aperitive cu peste, aperitive cu carne, aperitive cu legume, tartine si sandwichuri. Este foarte important sa alegeti aperitivele potrivite. Alegerea lor se face in functie de ingredientele din felul principal sau felurile de mancare ce urmeaza a fi servite: aperitivele nu trebuie sa contina ingrediente folosite la felurile de mancare ce vor fi servite mai tarziu.
Incercam sa va venim in ajutor si sa va dam idei de aperitive cu carne. Va prezentam asadar 4 retete de aperitive delicioase pe baza de piept de pui, preparate culinare ce vor incanta papilele gustative ale invitatilor dumneavoastra:
CLATITE CU PIEPT DE PUI
INGREDIENTE: 0,5 Kg piept de pui, o ceapa, 2 catei de usturoi, 1 ou, sare, piper si alte condimente (in functie de preferintele fiecaruia), 2 linguri de smantana, verdeata.
MOD DE PREPARARE:
-se fac clatitele dupa reteta clasica;
-se fierbe pieptul de pui apoi se da prin masina de tocat;
-se toaca ceapa marunt si se caleste putin;
-se toaca marunt cateii de usturoi;
-se amesteca puiul dat prin masina cu ceapa, usturoiul, oul si condimentele pana se face o pasta omogena;
-cu pasta obtinuta se umplu/ se impacheteaza clatitele;
-se pun clatitele intr-un vas yena si se dau la cuptor jumatate de ora;
-dupa ce se patrund se decoreaza cu smantana si verdeata.
RULOURI DIN PIEPT DE PUI
INGREDIENTE: 2 x piept de pui, 150 g cascaval, 1 gogosar murat, 3 oua, 100 ml lapte, sare, piper, 300 g faina, 300 ml ulei.
MOD DE PREPARARE:
-se dezoseaza carnea si se portioneaza: fiecare piept de pui se imparte in 10 bucati;
-se condimenteaza bucatile de pui si se bat cu ciocanul (ca la snitele);
-se bat ouale cu laptele si se adauga sare, piper si putina faina (tot ca la snitele);
-pe fiecare bucata de carne se pune o fasie de cascaval si una de gogosar si se ruleaza strans;
-fiecare rulou obtinut se da prin faina si apoi prin amestecul cu ou;
-se pun toate in tigaie la prajit in ulei incins.
Vor rezulta 20 de rulouri ce se pot servi cu diferite garnituri si salate, in functie de preferinte.