Auto

Piese auto noi, second sau din dezmembrari?

Teoretic, criza financiara si-a pus amprentele pe buzunarele multor romani. Practic, pe strazile din Romania apar tot mai multe autoturisme. Multe din ele luxoase, dar si foarte multe masini vechi, ce depasesc 10 ani de functionare.

Atunci cand romanul nu-si permite o masina noua apeleaza la una second hand. De cele mai multe ori plateste imatricularea cat la una noua sau mai nou, o trece pe Bulgaria, unde taxa de inmatriculare este mult mai mica. Odata cu schimbarile dese ale legilor din Romania privind inmatricularea masinilor, dar si datorita taxelor destul de ridicate (fie ca vorbim de taxe de madiu, taxe de prima inmatriculare sau alte taxe) multi prefera sa-si inmatriculeze masinile in tara vecina, Bulgaria. Aceasta este tactica pe care au adoptat-o nenumarati romani.

Una dintre cele mai vandute marci de masini pe piata second-hand este Ford. Un motiv pentru care aceasta firma este preferata de multi romani este faptul ca se gasesc piese Ford oriunde, la preturi accesibile. Fie ca optati pentru piese Ford noi, fie ca optati pentru piese fFrd second-hand sau din dezmembrari, veti gasi tot timpul orice tip de piesa necesara pentru autoturismul dumneavoastra.

Tot mai multi romani prefera piesele din dezmembrari deoarece majoritatea sunt originale si sunt uneori foarte putin uzate. Multe din piesele noi importate in special din Turcia sunt de o calitate destul de slaba, iar pretul este de multe ori mult mai mare decat al celor originale dar putin uzate. Cei ce aleg sa-si cumpere piese auto noi si originale va trebui sa scoata ceva mai multi bani din buzunar, insa au garantia ca nu vor fi nevoiti sa schimbe acele piese foarte repede si mai mult decat atat de cele mai multe ori primesc si garantie. Si piesele second-hand provenite din dezmembrari uneori vin insotite de o perioada de garantie, dar acest lucru nu se intampla tot timpul.