Beauty

Parisul celebreaza frumusetea femeilor plinute!

Dupa cum bine stiti, Parisul este un oras avangardist prin definitie, dovada fiind evenimentele incantatoare care potenteaza peisajul sau contemporan. Cel mai recent astfel de eveniment o fost reprezentat de o prezentare ceva mai atipica de moda, care a valorificat siluetele voluptoase ale unor modele plinute. Lucru cu totul neobisnuit pentru capitala internationala a modei, unde isi au originile designeri importanti cu o cariera mai mult decat infloritoare.

Initiativa a purtat numele sugestiv „Pulp Fashion Week” si a adunat numeroase modele plinute care au defilat imbracate atat in piese vestimentare elegante, precum rochiile de seara, insa nu s-au sfiit sa isi arate corpurile nici in lenjeria intima suficient de transparenta. Autoritatile franceze au declarat in multiple randuri faptul ca nu sunt de acord cu promovarea excesiva a tinerelor ce sufera de anorexie, interzicandu-le acestora sa defileze in colectiile designerilor renumiti, mai ales acelora care au pretentii exagerate de la un model. Asadar, exista multe fashioniste patimase care si-au organizat o vacanta la Paris pentru  a participa la acest spectacol unic, caruia dorim sa ii observam ascensiunea si in alte centre urbane europene.

Aceasta prezentare de moda intruchipeaza un raspuns ceva mai abrupt care contreaza din toate unghiurile cerintele imposibile ale numelor mari din industria modei, foarte des modelele fiind refuzate pentru ca nu respecta tipare incredibil de stricte, greutatea nefiind nici pe departe unul dintre aspectele pe care oamenii il pot controla in cele mai mici detalii. De altfel, multe femei „cu forme” si-au declarat dorinta de a patrunde in aceasta industrie exlclusivista, insa lucurile sunt departe de a se schimba si din aceasta cauza orice astfel de initiativa este intens promovata si apreciata de reprezentantele publicului feminin.

Asadar, incercati sa invatati o lectie din initiativa acestor femei care au decis sa isi dezgoleasca trupul chiar daca sunt mai mult decat constiente de faptul ca sunt departe de canoanele de perfectiune. Da, aceste standarde centrate obsesiv spre dimensiunile de 90- 60 -90 nu permit femeilor normale, cu forme voluminoase sa isi consolideze increderea in propria persoana, ba chiar reusesc sa induca ideea falsa conform careia frumusetea este oferita de un anumit numar de kilograme. Mai presus de atat exista un zambet, un par sanatos, sau cel putin o atitudine spirituala care cu siguranta va atrage mai multe priviri decat un corp perfect, insotit de o personalitate fara stralucire!