Auto

Mercedes a scapat usor in cazul Pirelli

Potrivit celor mai noi stiri din domeniul automobilismului, echipa Mercedes a fost pedepsita usor de Tribunalul International al FIA in cazul testului cu Pirelli

Tribunalul International a judecat la Paris cazul testului facut de Mercedes la mijlocul lunii mai cu Pirelli si a decis ca echipa germana a incalcat regulamentul sportiv in care se preciza ca sunt interzise testele pe parcursul sezonului. Initiativa in acest scandal au avut-o echipele Red Bull si Ferrari la Marele Premiu al statului Monaco.

Astfel FIA a cerut mai multe informatii si apoi a trimis cazul la Tribunalul International. Decizia a fost luata in urma unor audieri care au durat sapte ore. Astfel compania italiana Pirelli a fost sanctionata cu un avertisment. De cealalta parte, echipa Mercedes a primit si ea un avertisment din partea Tribunalului International, dar si interzicerea participarii la o sesiune de teste rezervata tinerilor piloti si care se va desfasura in acest an la Silverstone, mai precis in perioada 17-19 iulie. La acest test pentru echipa germana ar fi trebuit sa participe pilotii Sam Bird si Daniel Juncadella.

Pana la acel test, tot la Silverstone se va desfasura la finalul acestei luni Marele Premiu al Marii Britanii. Primele sesiuni de antrenamente libere de la Silverstone se vor desfasura in data de 28 iulie. Pentru aceasta cursa, principalul favorit la victorie in Marele Premiu al Marii Britanii este germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, urmat de spaniolul Fernando Alonso de la McLaren si de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes. Anul trecut la Silverstone s-a impus australianul Mark Webber de la Red Bull.