Fashion

De ce sa spunem „da” hainelor second – hand?

Majoritatea persoanelor care obisnuiesc sa isi efectueze cumparaturile la „mana a doua” sunt privite cu ochi mai putin buni de catre carcotasii de ocazie. Insa, de foarte multe ori hainele achizitionate din second hand-uri au fost sustinute chiar si de catre persoanele care isi permit in mod obisnuit sa consume sume exorbitante pentru a intra in posesia anumitor piese vestimentare. Pornind de la acest mit demontat, incepem sa ne intrebam tot mai adesea care sunt avantajele semnificative pe care le aduc in prim plan acele haine second hand, mai ales ca popularitatea lor creste pe zi ce trece.

Istoria bogata a acestei palete vestimentare

De foarte mult timp piesele vestimentare tip second hand au castigat simpatia persoanelor pasionate de cumparaturi, tocmai pentru ca in cadrul acestor magazinase avem oportunitatea de  a ajunge fata in fata cu articole din colectiile de mult apuse ale designerilor preferati. Astfel, vizita intr-un magazin second hand poate fi rapid asemanata cu o incursiune in istoria bogata a modei. O ocazie inedita pentru fashioniste sa ofere un reviriment garderobei lor imbelsugate, nu-i asa?

Stiluri variate

haine second handDe cele mai multe ori, in momentul in care pasim pragul unui anumit magazin stim la ce sa ne asteptam din partea colectiilor propuse. Fie un anumit ton coloristic predomina in vitrinele sale ample, fie o tesatura care se regaseste in tendinte acapareaza mai toate creatiile vestimentare. Nu acelasi lucru il putem afirma despre momentul in ajungem intr-un magazin second – hand. Surpriza este cu atat mai mare cu cat regasim mai multe stiluri vestimentare antagonice, piese vetimentare provenite din decenii diferite, dar si un amalgam de haine – accesorii – incaltaminte dificil de intalnit chiar si in sediile principalelor branduri autohtone.

Oportunitatea de  achizitiona haine de designer la un pret uimitor

Bininteles, aici depinde de norocul si intuitia fiecarei persoane. Iar asta nu doar pentru ca putem avea norocul de a identifica piese vestimentare create intocmai de designerul nostru preferat, ci pentru ca putem ajunge in peisajul unui magazin second hand care promoveaza exclusiv astfel de produse calitative. Nu spunem ca toate sunt asa, mai ales ca majoritatea aduc haine turcesti sau chinezesti de o calitate mai mult decat indoielnica, sau cu un grad ridicat de uzura.

Un pont pe care dorim sa vi-l aducem la cunostinta este faptul ca personalul angajat intr-un astfel de second hand poate sa nu fie la curent cu numele celor mai mari designeri de pe planul international, motiv pentru care preturile initiale nu vor fi modificate. Asadar, vorbim despre haine de designer la un pret de chilipir. Tentant, nu-i asa?

Materiale mult mai calitative

Chiar daca nu v-ati astepta la asa ceva, trebuie sa recunoastem faptul ca industria modei a cunoscut in ultimii ani o panta mai mult decat ascendenta, iar costurile de productie sunt, pe cat posibil, minimizate. Acest lucru se traduce prin materiale prime mai slab calitative, prin cusaturi nu la fel de subtile, dar si prin promovarea cat mai diminuata a fibrelor naturale. Iar pentru ca intr-un second hand hainele provin din colectiile trecute, atunci sansele de a identifica un sal din matase, o pereche de blugi din denim rezistent sau o overcoat confectionat 100% din lana cresc considerabil.