Diverse

Calibrarea cantarului electronic

Dupa cum probabil deja stiti, calibrarea unui cantar inainte de a fi folosit este unul dintre primele si cele mai importante lucruri pe care un proprietar trebui sa le faca pentru a se asigura ca va obtine rezultate cat mai precise in urma cantariri. Ei bine, probabil o parte dintre voi se va intreba ce inseamna si cum putem calibra niste cantare electronice ?

Calibrarea cantarelor este in principiu compararea rezultatelor obtinute in urma cantaririi cu ajutorul unor cantare electronice a unor obiecte standard (greutati standar cu o greutate bine definita, care o cunoasteti, de exemplu vestitele greutati de 0.5, 1. 2 kg care le intalneam cand eram mici la cantarele din toate alimentarile) si ajustarea acestora astfel incat rezultatele primite sa coincida cu greutatea etalonata. Un cantar necalibrat este oarecum inutil deoarece va va oferi rezultate eronate de fiecare data cand il folositi. Daca ati cumnparat recent unul sau mai multe cantare electronice sau pur si simplu a trecut ceva vreme de la ultima calibrare va recomand sa urmati instructiunile de mai jos pentru a fi siguri ca aveti un cantar ce functioneaza corect:

Primul pas pe care va trebui sa il faceti in scopul calibrarii cantarului dumneavoastra este il porniti si sa il lasati cateva minute doar pentur a se incalzi. Asigurati-va ca bateriile sunt in stare buna sau ca este conectat la sursa de energie electrica si ca s-a adaptat la temperatura mediului. Chiar daca par lucruri minore, nu le subestimati !