Diverse

Zodiile opuse si compatibilitatea – III

Berbec si Balanta
Contrari polari: Berbecul, semnul cardinal al focului si conducatorul primei case a Sinelui, se confrunta cu Balanta, semnul cardinal al aerului si conducatorul celei de-a saptea case a parteneriatului. Desi amandoi sunt cei care invata, Berbecul este condus de Marte, planeta actiunii si a agresivitatii, in timp ce Balanta este un pacificator in primul rand, condus de Venus, planeta iubirii. Berbecul va cere literalmente oamenilor sa se lupte cu ei pentru distractie, in timp ce Balanta va evita conflictele cu orice pret, chiar pana la punctul in care devin pasivi-agresivi sau bolnavi.

Pereche perfecta: ca initiative ale semnelor cardinale, aceste doua sunt la fel de psihice pentru a da startul unor proiecte de anvergura. Berbecul impulsiv, aprins, poate provoca Balanta nehotarata si aerisita sa treaca mai repede la o decizie, precum si sa stea in sensul lor de sine. Balanta poate ajuta la atenuarea abordarii fierbinti a Berbecului, invatandu-i cum diplomatia si uciderea adversarului cu bunatate pot fi adesea la fel de – sau chiar mai eficiente – decat gestionarea unui conflict ca un liliac din iad.

Taur si Scorpion
Opusurile polare: Taurul, semnul pamantului fix si conducatorul celei de-a doua case a banilor, se opune Scorpionului, semnul fix al apei si conducatorul celei de-a opta case a sexului si a mortii. Condusi de Venus, placerea intai, oamenii taur apar, in esenta, pe locul al doilea dupa Balanta pentru cele mai contrare semnelor de conflict, preferand sa se relaxeze, sa se bucure de arta frumoasa si de mancarea somptuoasa si sa o ia usor. Intre timp, Scorpionul, co-condus de Marte agresiv si Pluto transformator , este intens in orice, dorind sa-si traiasca cea mai buna viata intr-un mod mai indraznet si mai responsabil. Oricat de tacute ar fi (silentios), ar putea sa apara in exterior, Scorpionii au o raceala zero.

Pereche perfecta: Taurienii sunt adesea etichetati ca fiind cel mai incapatanat semn al zodiacului, dar adevarul este ca toate semnele fixe sunt, si atat Taurul, cat si Scorpionul sunt conectati pentru a lua pozitie – si refuza sa se retraga. De aceea sunt adesea un meci facut in ceruri pentru orice fel de relatie pe termen lung, fie ca este romantica, platonica sau profesionala; ambii au tendinta de a se angaja pe deplin sa faca lucrurile sa functioneze si vad ochi cu ochi intensitatea respectiva. (Ambele sunt super-senzuale, totusi, asa ca, daca legatura este una de dragoste sau bazata pe sex, asteptati-va la multe scantei.) Taurul poate ajuta Scorpionul sa imbratiseze partea mai calma si mai intemeiata a vietii, in timp ce Scorpionul il poate ajuta pe Taur sa devina mai confortabil in adancurile emotiei si pasiunii.