Diverse

Simptome de oboseala in carantina – III

„Gandeste-te la sanatatea ta ca la telefonul tau: are o cantitate limitata de energie inainte de a fi nevoie sa se reincarce; oamenii sunt la fel”, explica Kevin Gilliland, Psy.D. , psiholog clinic in Dallas. (In aceasta metafora, conexiunea si activitatile zilnice sunt sursa de energie, mai degraba decat timpul petrecut acasa.) „Poti trai fara rutinele tale tipice si conexiunile cu alte persoane atat de mult timp. Incepi sa actionezi asa cum o face telefonul cand este in modul cu baterie slaba. ” (Captuseala argintie? Carantina ar putea avea si unele beneficii potentiale pentru sanatatea mintala .)

Oboseala carantinei se face absolut cu izolarea, lipsa conexiunii, lipsa rutinei si pierderea sentimentului de libertate de a face viata intr-un mod pre-carantinar care se simte nelimitat; este epuizat emotional si epuizat de a experimenta aceeasi zi, in fiecare zi. – JENNIFER MUSSELMAN, LMFT

Simptome de oboseala in carantina
Oboseala carantinei se manifesta atat emotional, cat si fizic, spune Gilliland. Expertii au mentionat toate acestea ca fiind simptome potentiale ale oboselii din carantina:

Oboseala fizica (de la usoara la intensa), pierderea de energie
Iritabilitate, iritant mai usor; temperament scurt
Somn deranjat , insomnie sau somn excesiv
Anxietate (noua sau agravata)
Simtul apatiei, letargia, lipsa motivatiei
Labilitate emotionala / emotii instabile
Sentimente de singuratate si deconectare intense
Ma simt fara speranta
Debutul depresiei
Dintre cele de mai sus, exista unul de luat in considerare: „Izolarea este cel mai salbatic simptom de sanatate mintala pe care il sufera oamenii”, spune Gilliland, si este de la sine inteles, dar avem de-a face cu o multime de izolare chiar acum. (Si, ICYMI, a existat o epidemie de singuratate in SUA inainte ca totul sa inceapa.)