Auto

O introducere in industria lacurilor auto

Personalizarea si protectia autoturismului sunt doua dintre cele mai importante aspecte pentru foarte multi dintre posesorii de masina din tara noastra. Fie ca e vorba de automobile de productie  autohtona sau straine,  in situatia in care se necesita o revopsire (partiala sau integrala) se aleg vopsele de la diversi producatori. Insa majoritatea tipurilor de vopsea  – fie cele standard sau cele cu efecte speciale (de tip cameleon, crom, holografice, fluorescente, perlate, metalizate si asa mai departe)  au nevoie de o lacuire. 

  • Alege lacuri auto care sa se potriveasca lucrarilor pe care le pregatesti pentru masina ta.  Precum si vopselele, si aceste produse de intretinere/estetica trebuie alese cu atentie – ulterior aplicarea lor poate sa aduca beneficiile dorite sau dimpotriva sa faca ca procesul de vopsire, aplicat in prealabil, sa fie o risipa de timp si energie (e cazul vopselei de tip crom, care daca e lacuita incorect poate sa anuleze efectul sau special de oglinda in totalitate).  Iar pentru ca sumele investite in acest segment (curatare, vopsire, preparare) nu sunt deloc mici,  ca sa nu mai vorbim de  timpul pe care il consumam deseori (neputand sa folosim masina) nu ne putem permite sa apelam  la solutii neprofesionale de lacuire.
  • Asadar, alegerea unor produse de origine europeana, a caror formula sa fie testata in numeroase intrebuintari, garantand succesul gamei sale de lacuri, este   imperios necesara.  BS Refinish este o astfel de marca, ce pune accent pe rezistenta – de aceea fiecare categorie scoate in evidenta fie temperaturile foarte joase, fie cele extreme de ridicate.
  • In functie de preferinte si de suprafatele ce necesita o astfel de ingrijire, profesionistii pot sa opteze intre variante de tip pachet, la cutie, ce vin insotite de intaritor si diluant; lac simplu, variante de spray.
  • Alte solutii, cautate de asemenea sunt clasele de lacuri auto  acrilice, pe baza de apa, cele pentru aluminiu, lacurile mate, cele cu protectie UV sau de tip UHS.

 Aplicarea acestora poate deci sa tina cont atat de recomandarea producatorilor de vopsea la care ati apelat, cat si de specificatiile exacte ce vin alaturi de pachetul de lac achizitionat. Nu doar masinile insa pot sa beneficieze de aceste tratamente speciale – ca destinatie, ele pot sa includa si motociclete, diferite vehicule, elemente de design exterior sau interior, decoratiuni din plastic, metal, aluminiu,  lemn, policarbonat (ce au fost tratate cu grund si vopsea in prealabil).